Pierderi de peste 5 miliarde de dolari in industria carnii din SUA

Pierderi de peste 5 miliarde de dolari in industria carnii din SUA


Intreprinderile americane au pierdut cinci-sase miliarde de dolari din cauza interdictiei impuse de Rusia acum aproape un an la importurile de carne din SUA, a afirmat ambasadorul american la Moscova intr-un interviu aparut in presa rusa, citat de Agerpres.Michael McFaul a mai precizat pentru cotidianul Kommersant ca aceste pierderi au fost acumulate incepand cu la 11 februarie 2012, data intrarii in vigoare a interdictiei importului de carne pe piata Rusiei, de provenienta SUA. Pierderile sunt importante si interdictia este inca in vigoare, a mai adaugat el, subliniind faptul ca, in calitatea sa de sef al misiunii diplomatice americane la Moscova, face toate eforturile posibile pentru a pune capat acestor restrictii impuse de autoritatile Rusiei.

ccccccIntreprinderile americane au pierdut cinci-sase miliarde de dolari din cauza interdictiei impuse de Rusia acum aproape un an la importurile de carne din SUA, a afirmat ambasadorul american la Moscova intr-un interviu aparut in presa rusa, citat de Agerpres.Michael McFaul a mai precizat pentru cotidianul Kommersant ca aceste pierderi au fost acumulate incepand cu la 11 februarie 2012, data intrarii in vigoare a interdictiei importului de carne pe piata Rusiei, de provenienta SUA. Pierderile sunt importante si interdictia este inca in vigoare, a mai adaugat el, subliniind faptul ca, in calitatea sa de sef al misiunii diplomatice americane la Moscova, face toate eforturile posibile pentru a pune capat acestor restrictii impuse de autoritatile Rusiei.


Moscova reproseaza fermierilor americani ca utilizeaza ractopamina, un aditiv alimentar folosit in cresterea animalelor. Acest aditiv este interzis in Rusia, autoritatile din aceasta tara considerand ca el poate avea efecte negative asupra sanatatii consumatorilor. In aceeasi declaratie pentru Kommersant, ambasadorul american a apreciat, la modul general, ca relatiile economice dintre Rusia si SUA nu sunt "atat de dinamice" pe cat s-ar dori, subliniind totusi ca ele "nu au incetat in pofida diferendelor (dintre cele doua tari) pe subiectul adoptiei sau pe cel legat de Edward Snowden".



Poti fi interesat si de