China interzice importurile de carne de porc din Polonia

China interzice importurile de carne de porc din Polonia


China a interzis importurile de carne de porc provenite din Polona, unul dintre principalii producatori europeni pe acest segment, dupa ce autoritatile de la Varsovia au confirmat un al doilea caz de pesta porcina africana la un poc mistret, a anuntat ministrul polonez al Agriculturii.

carnestireChina a interzis importurile de carne de porc provenite din Polona, unul dintre principalii producatori europeni pe acest segment, dupa ce autoritatile de la Varsovia au confirmat un al doilea caz de pesta porcina africana la un poc mistret, a anuntat ministrul polonez al Agriculturii.
China a informat Comisia Europeana de interdictia privind importurile de carne de porc din Polonia, a declarat pentru AFP Malgorzata Ksiazyk, purtatoarea de cuvant a ministerului, fara a preciza data de intrare in vigoare a masurii.Ministrul polonez al Agriculturii, Stanislaw Kalemba, s-a intalnit recent cu ambasadorul Chinei la Varsovia, Xu Jian, pentru a explica masurile luate de Varsovia pentru a se pazi de aceasta boala, informeaza presa internationala.

China detine jumatate din crescatoriile de porci din intreaga lume. Potrivit FAO, o epidemie de pesta porcina africana in aceasta tara ar putea produce pagube foarte mari.Exporturile poloneze de carne de porc au atins in 2013 o valoare de 912 milioane de euro, din care 99 milioane de euro au reprezentat livrarile catre Rusia (36.000 tone) si 92 milioane de euro (52.000 tone) cele catre China.



Poti fi interesat si de