Proiect legislativ privind reducerea TVA la carne

Proiect legislativ privind reducerea TVA la carne


Parlamentarii PNL au initiat un proiect legislativ privind reducerea TVA la 9% la carne si la produsele din carne. Proiectul legislativ care vizeaza reducerea TVA la carne si la produsele din carne din a doua jumatate a anului a fost prezentat de mai multi deputati liberali, intr-o conferinta de presa, dupa intalniri cu structuri asociative.

carnerosieParlamentarii PNL au initiat un proiect legislativ privind reducerea TVA la 9% la carne si la produsele din carne. Proiectul legislativ care vizeaza reducerea TVA la carne si la produsele din carne din a doua jumatate a anului a fost prezentat de mai multi deputati liberali, intr-o conferinta de presa, dupa intalniri cu structuri asociative.
"Proiectul presupune reducerea TVA, initial ne-am gandit la 5% sa ajungem la acelasi nivel cu TVA din Ungaria pentrucarne in viu si carcasa, insa pentru a exista aceeasi masura am predat proiectul pentru un TVA redus la 9% la tot ce inseamna carne in viu si carcasa. Din discutiile cu federatiile s-a ajuns la concluzia ca proiectul ar trebui amendat sa mergem (...) cu TVA pe tot lantul de carne si produse din carne. (...) Noi am predat proiectul. El va intra probabil in dezbaterea Senatului in luna care vine, urmand sa-l asteptam dupa aceea in Camera", a declarat deputatul liberal Nini Sapunaru.

Nini Sapunaru crede ca exista posibilitatea ca un astfel de proiect sa fie sustinut, in conditiile in care si Guvernul a anuntat intentia de a scadea TVA la aceste produse. Liberalul a precizat ca prin reducerea TVA se va ajunge la preturi mai mici la carne si la oprirea "exporturilor false" in Ungaria si alte tari vecine.

Si deputatul liberal Gheorghe Dragomir, presedinte al Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, s-a aratat convins ca proiectul va fi sustinut, insa a afirmat ca in situatia in care Executivul va veni cu un proiect propriu acest lucru nu va deranja.

Liderul deputatilor PNL George Scutaru a precizat ca Guvernul a anuntat posibilitatea reducerii TVA la carne, insa a subliniat ca liberalii sunt reticenti ca o astfel de masura ar putea fi pusa in practica de Guvern.

"Suntem reticenti ca o masura care pana la urma este ceruta de de mediul de afaceri, de producatori, va fi pusa in practica de Guvern, fiindca vedeti atitudinea Guvernului la o masura care a fost asumata cu termen clar 1 iulie 2014 - reducerea CAS cu cinci puncte procentuale. Daca exista vointa, un angajament real al premierului, al ministruluiagriculturii, al noii coalitii pentru o asemenea masuri noi am depus proiectul de lege si el poate fi sustinut de Guvern fiindca nu am vrea sa mai traim iarasi povestea unei OUG care ar trebui sa puna in practica asemenea masura si care sa fie amanate luna cu luna, an cu an, cum s-a intamplat cu reducerea CAS cu cinci puncte procentuale sau cu masura privind eliminarea impozitului pe profitul reinvestit. De aceea, depunem asemenea initiative legislative ca sa vedem in ce masura Guvernul Ponta 3 isi respecta aceste angajamente", a adaugat George Scutaru.



Poti fi interesat si de