Cantitatile de carne provenite din evaziune fiscala nu au ajuns la comercializare

Cantitatile de carne provenite din evaziune fiscala nu au ajuns la comercializare


Cantitatile de carne provenite din evaziune fiscala nu au ajuns la comercializare, ci sunt inca in anumite depozite, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa, in urma unor informatii aparute la mai multe televiziuni, potrivit carora mai multe cantitati de carne alterata ar fi ajuns pe rafturile magazinelor.

5Cantitatile de carne provenite din evaziune fiscala nu au ajuns la comercializare, ci sunt inca in anumite depozite, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa, in urma unor informatii aparute la mai multe televiziuni, potrivit carora mai multe cantitati de carne alterata ar fi ajuns pe rafturile magazinelor.
"Actiunea de miercuri dimineata este una a Directiei antifrauda si se desfasoara in aceste moment la nivel national, nu numai in Bucuresti si, din informatiile pe care le detinem, cantitatile de carne provenite din evaziune fiscala nu au ajuns la comercializare, ci sunt inca in anumite depozite. Practic, este o actiune desfasurata pentru combaterea evaziunii fiscale. Suntem in legatura cu cei de la Directia Antifrauda si vom evalua toate posibilitatile, iar daca a ajuns pe raft o anumita cantitate de carne, ea o sa fie imediat retrasa, dar in acest moment este putin probabil ca marfa sa fie pusa in vanzare", a spus ministrul agriculturii.

In opinia acestuia, toate institutiile statului care gestioneaza aceasta zona lucreaza impreuna pentru combaterea evaziunii fiscale, insa fenomenul este inca destul de ridicat in sectorul carnii.

"Din pacate, partea de evaziune fiscala ajunge la un procent extrem de ridicat, de aceea lucram impreuna cu toate institutiile care gestioneaza zona de combatere a evaziunii. Pe zona de importuri de carne din UE si nu numai, evaziunea s-a redus, de la un procent de peste 50% in 2012-2013 la 30-40%, dar inca avem un procent extrem de ridicat. (...) Faptul ca o retea intreaga a fost scoasa la suprafata nu reprezinta decat faptul ca autoritatile isi fac datoria", a adaugat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

De asemenea. seful ANSVSA a afirmat ca nu exista suspiciuni in privinta carnii depistate in depozite pe filiera de evaziune fiscala ca ar fi alterata, iar in actiunea DIICOT de miercuri dimineata inspectorii sanitari veterinari nu au fost solicitati.

" Nu exista suspiciunea ca acea carne depistata in depozite si care este pe filiera de evaziune fiscala ar fi alterata sau in afara termenului de valabilitate. Inspectorii sanitar-veterinari se afla acum in control la doua depozite din Bucuresti si cand vom avea informatii le vom comunica. Este o actiune a DIICOT si a Directiei Antifrauda pentru care inspectorii sanitar-veterinari nu au fost solicitati. Ceea ce se afla pe zona de evaziune fiscala si nu trece printr-un control sanitar-veterinar nu intra in sarcina directa a ANSVSA si a directiilor de specialitate. Daca organele de control nu ne solicita sprijinul, asa cum s-a intamplat in cazul unor transporturi ilegale din trafic, nu putem confisca marfa si dirija catre neutralizare", a spus Manastireanu.

Acesta a precizat ca nu stie despre ce carne este vorba si daca este alterata, dar in cazul in care a plecat pe filiera de evaziune fiscala si in alte judete din tara, va afla in cel mia scurt timp de la DIICOT. El i-a asigurat pe consumatori ca tot ceea ce ajunge pe rafturi in comertul fiscalizat este controlat sanitar-veterinar.

"Carnea alterata nu poate ajunge pe rafturi intr-un comert fiscalizat, iar daca se intampla accidente ca anumite societati sa aiba astfel de carne alterata, aceasta are modificari de culoare, de consistenta si de miros. Repet, ceea ce este in comertul fiscalizat nu prezinta niciun pericol", a spus presedintele ANSVSA.



Poti fi interesat si de