Romania va incepe curand exportul de carne de porc in China

Romania va incepe curand exportul de carne de porc in China


Romania va exporta in China carne de porc in perioada imediat urmatoare si face demersuri pentru ca autoritatile chineze sa fie de acord cu exporturile de lapte si produse lactate, a anuntat luni vicepremierul Liviu Dragnea, la Beijing, dupa o intalnire cu omologul sau chinez, Zhang Gaoli.

exRomania va exporta in China carne de porc in perioada imediat urmatoare si face demersuri pentru ca autoritatile chineze sa fie de acord cu exporturile de lapte si produse lactate, a anuntat luni vicepremierul Liviu Dragnea, la Beijing, dupa o intalnire cu omologul sau chinez, Zhang Gaoli.
"In ceea ce priveste exportul de carne de porc, procedurile sunt finalizate, urmeaza ca in perioada urmatoare sa inceapa efectiv primele exporturi de carne de porc din Romania. In ceea priveste exportul de carne de bovine, noi am trimis ultimul document, si anume forma certificatului sanitar-veterinar, si asteptam de la autoritatile chineze sa ne raspunda. De asemenea, i-am propus domnului vicepremier sa extindem exportul in domeniul produselor alimentare si la carnea de ovine, si la lapte, si produsele din lapte. (...) In ceea ce priveste carnea de ovine, dumnealor sunt dispusi sa incepem imediat procedurile necesare pentru a se realiza acest export, iar referitor la lapte si produsele din lapte au promis ca vor analiza si in perioada imediat urmatoare vor da un raspuns pe care il va primi sigur Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara", a explicat Dragnea.

Acesta a adaugat ca Romania isi propune sa exporte in China "in jur de 500.000 de ovine" si circa 8.000 de bovine vii.

"Noi speram sa ajungem la 500.000 de ovine. Cred ca o sa incepem intai cu carnea de miel, dupa cum am discutat astazi. Carnea de porc trebuie sa inceapa foarte rapid. La carnea de bovine, imediat cum vom primi din partea chineza raspunsul la aprobarea propunerii noastre de certificat sanitar-veterinar, vom incepe exporturile. Deci, vorbim de cateva saptamani sau maxim la vara. In ceea ce priveste exportul (...) de bovine vii, este foarte posibil ca, undeva in luna iunie-iulie, speram undeva in jur de 8.000 de bovine vii din Romania sa plece in China.



Poti fi interesat si de