Bistrita-Nasaud: Mieii exportati, de trei ori mai multi decat cei sacrificati de Pasti in judet

Bistrita-Nasaud: Mieii exportati, de trei ori mai multi decat cei sacrificati de Pasti in judet


Crescatorii de ovine din judetul Bistrita-Nasaud au exportat, inainte de sarbatorile de Pasti, de trei ori mai multi miei decat numarul estimat sa fie sacrificat in punctele de abatorizare autorizate, potrivit datelor comunicate Agerpres de catre seful Directiei Sanitar veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Ioan Bogolin.

oiiiCrescatorii de ovine din judetul Bistrita-Nasaud au exportat, inainte de sarbatorile de Pasti, de trei ori mai multi miei decat numarul estimat sa fie sacrificat in punctele de abatorizare autorizate, potrivit datelor comunicate Agerpres de catre seful Directiei Sanitar veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Ioan Bogolin.
Peste 11.000 de miei din Bistrita-Nasaud au ajuns deja in Italia, iar alti circa 6.200 au luat drumul Greciei, in timp ce numarul celor ce vor fi sacrificati in piete si abatoare este estimat la aproximativ 5.000 de capete. Alti aproape 3.800 de miei din judet, nascuti anul trecut, au ajuns in lunile ianuarie si februarie in Libia, pretul mediu de vanzare in viu fiind de 10 lei pe kilogram.

In judetul Bistrita-Nasaud sunt inregistrate circa 380.000 de ovine, iar anual crescatorii de aici exporta in jur de 120.000 - 150.000 de miei.

Potrivit datelor centralizate de Directia Regionala de Statistica Bistrita-Nasaud, anul trecut, in perioada ianuarie - noiembrie, exporturile de animale vii si produse animaliere s-au ridicat la peste 16,6 milioane euro.



Poti fi interesat si de