Smithfield Romania livreaza 17% din productia de carne de porc in UE

Smithfield Romania livreaza 17% din productia de carne de porc in UE


Aproximativ 17% din productia de carne de porc a Smithfield este directionata catre comertul intracomunitar, fara a afecta insa oferta de carne de porc de pe piata interna, care ramane principala piata de desfacere, potrivit reprezentantilor companiei.

ssssAproximativ 17% din productia de carne de porc a Smithfield este directionata catre comertul intracomunitar, fara a afecta insa oferta de carne de porc de pe piata interna, care ramane principala piata de desfacere, potrivit reprezentantilor companiei.
Pentru compania noastra, principala piata de desfacere a fost si ramane piata interna. Dorim sa asiguram consumatorilor nostri carne de porc de cea mai buna calitate, 100% fabricat in Romania. Exporturile reprezinta insa o oportunitate, pe care ne dorim sa o fructificam, promovand calitatea produselor romanesti si avand totodata sansa de a opera pe o piata globala. In acest context, intreaga piata economica din Romania, si cu precadere industria agricola, zootehnica si industria alimentara va beneficia cu certitudine de avantajele oferite, pe termen lung, a declarat pentru revista INDUSTRIACARNII.RO Cristina Bodea, PR Director, Smithfield Romania.

Valoarea totala a exportului de carne de porc realizat de Smithfield Prod firma parte a grupului Smithfield- in anul 2013 a fost de 132.5 milioane de lei. In portofoliul de clienti externi ai Smithfield sunt incluse companii active pe piata intracomunitara, provenind din 17 state. Compania si-a imbunatatit si crescut, cu pasi siguri, performantele pe segmentul livrari externe, ajungand in 2013 pe unul dintre locurile fruntase in topul exportatorilor de produse alimentare din Romania.

Compania noastra este unul dintre producatorii din Romania care furnizeaza pietei locale si europene carne proaspata de porc 100% romaneasca, produsa respectand cele mai stricte standarde internationale. Operam responsabil in ceea ce priveste siguranta alimentara si calitatea produsului, in sistem integrat, in cadrul operatiunile noastre, in egala masura la nivel de productie animala, in fermele proprii, cat si in divizia de abatorizare, a precizat Cristina Bodea, PR Director, Smithfield Romania.

Smithfield a investit peste 600 milioane de dolari pana in prezent in Romania. In cadrul grupului de firme Smithfield Romania activeaza companiile Smithfield Ferme, Smithfield Prod si Agroalim Distribution.
Smithfield Prod produce si comercializeaza marca de carne proaspata Comtim, care a intrat n portofoliul grupului odat? cu achizi?ia fostului Comtim. In prezent, marca Comtim se comercializeaza exclusiv pe piata din Romania si include carne proaspata de porc si produse semi-procesate, cum ar fi carne tocata, mici, carnati proaspeti etc. Produsele sunt distribuite la scara nationala catre clienti industriali (mici si mari procesatori), retaileri sau in retelele de distributie locala.



Poti fi interesat si de