Scandalul carnii de cal: Jan Fasen a fost arestat si inculpat in Franta

Scandalul carnii de cal: Jan Fasen a fost arestat si inculpat in Franta


Ancheta in cazul scandalului european al carnii de cal vandute drept carne de vita a facut un pas important prin arestarea si inculparea in Franta a olandezului Jan Fasen, a carui societate apare in centrul afacerii, transmite AFP.

carnitadecalAncheta in cazul scandalului european al carnii de cal vandute drept carne de vita a facut un pas important prin arestarea si inculparea in Franta a olandezului Jan Fasen, a carui societate apare in centrul afacerii, transmite AFP.
Plasat in arestul politiei la 8 aprilie, Jan Fasen a fost inculpat pentru 'inselaciune agravata', 'fals si uz de fals' si 'escrocherie in banda organizata'. Sexagenarul a fost plasat in arest provizoriu, a confirmat pentru AFP avocatul sau in Franta. In acest scandal cu ramificatii europene, care a izbucnit la inceputul anului 2013 si a pus in evidenta opacitatea circuitelor de aprovizionare in sectorul agroalimentar, societatea Draap Trading a lui Jan Fasen a putut juca un rol-cheie, potrivit sursei citate.

Conform concluziilor unei anchete a directiei franceze DGCCRF, societatea Spanghero se indreptase spre acest intermediar pentru comenzile sale. Carnea de cal provenea din Romania si din alte tari din Europa de Est, adauga sursa citata.

Potrivit Agerpres, Jan Fasen s-a prezentat pentru a fi audiat si 'nu a incercat sa fuga', a explicat avocatul sau. 'Pe fond, el contesta faptele care ii sunt reprosate', a adaugat avocatul.



Poti fi interesat si de