Smithfield produce peste 30% din carcasele de porc clasificate din Romania

Smithfield produce peste 30% din carcasele de porc clasificate din Romania


Capacitatea de productie a Smithfield Romania in cadrul fermele proprii a ajuns la un volum de un milion de porci comerciali anual, cu o crestere de peste 10% fata de anul precedent.

carnedeporcCapacitatea de productie a Smithfield Romania in cadrul fermele proprii a ajuns la un volum de un milion de porci comerciali anual, cu o crestere de peste 10% fata de anul precedent.
Productia noastre de carne de porc de cea mai buna calitate, 100% romaneasca, reprezinta in prezent, peste 30% din carcasele de porc clasificate in Romania, a declarat pentru revista INDUSTRIACARNII.RO Cristina Bodea, PR Director, Smithfield Romania. Reprezentantii companiei afirma ca Smithfield va sustine si va participa activ in continuare la dezvoltarea sectorului zootehnic, al agriculturii, dar si al industriei carnii din Romania. Astfel, Smithfield va achizitiona anual, la fel ca pana in prezent, peste 300.000 de tone de cereale produse de catre fermierii locali, necesare pentru producerea furajului combinat, hrana efectivului nostru de animale.

De asemenea, compania sustine in continuare agricultura moderna, prin proiectele interne de promovare a beneficiilor fertilizantului organic, folosit cu succes de cultivatori si producatori din intreaga Europa.

Smithfield Romania a dezvoltat, incepand cu anul 2004, un model de afacere integrata, de succes, in urma investitiilor de peste 600 milioane de dolari realizate pana in prezent. In cadrul grupului de firme Smithfield Romania activeaza companiile Smithfield Ferme, Smithfield Prod si Agroalim Distribution.

Smithfield a intreprins la nivelul societatilor detinute in Romania demersul voluntar de certificare pentru implementarea unor standarde recunoscute la nivel international: Sistemul de Management al Calitatii (ISO 9001:2008), Sistemul de Management al Mediului (ISO 14001: 2004), Sistemul de Management al Sigurantei si securitatii in munca (OHSMS 18001:2007), Sistemul de Management pentru Siguranta Alimentara (ISO 22000: 2005), Standardul International pentru Alimente (IFS version 6: 2012), Sistemul de Management HACCP (ISO 9001: 2000 & HACCP sistem implementat).

Prin investitiile realizate Smithfield ofera consumatorului final produse din carne de porc de cea mai buna calitate, produse proaspete, cu un gust autentic, care in timpul fluxului de productie au fost permanent monitorizate, indeplinind astfel toate normele de siguranta alimentara, precizeaza reprezentantii grupului.

Smithfield Prod produce si comercializeaza marca de carne proaspata Comtim, intrata in portofoliul grupului odata cu achizitia fostului Comtim. In prezent, marca Comtim se comercializeaza exclusiv pe piata din Romania si include carne proaspata de porc si produse semi-procesate cum ar fi carne tocata, mici, carnati proaspeti etc.



Poti fi interesat si de