Un abator din Bascov vinde carne de manzat la italieni

Un abator din Bascov vinde carne de manzat la italieni


Compania Sam Dor Divers din Bascov, judetul Arges, va realiza saptamana viitoare primele livrari de carne pe piata intracomunitara. Cererea vine din partea unei firme din Italia, care este interesata sa achizitioneze carne de manzat din Romania, a declarat pentru revista INDUSTRIACARNII.RO administratorul societatii, Iulian Samarescu.

un-abator1Compania Sam Dor Divers din Bascov, judetul Arges, va realiza saptamana viitoare primele livrari de carne pe piata intracomunitara. Cererea vine din partea unei firme din Italia, care este interesata sa achizitioneze carne de manzat din Romania, a declarat pentru revista INDUSTRIACARNII.RO administratorul societatii, Iulian Samarescu.


Noi suntem autorizati pentru schimburi intracomunitare, prima livrare urmand sa fie realizata cat de curand. Am primit deja factura proforma pentru a livra in Italia 20 carcase manzat (tineret bovin) saptamana viitoare. Speram sa avem succes pe aceasta piata, unde exista cerere, spre deosebire de Romania, si se plateste si mai bine, a precizat Samarescu.

Sam Dor Divers a investit 11,5 milioane de lei, din care 4,7 milioane de lei a reprezentat finantare nerambursabila, intr-un abator mixt cu transare si carmangerie, realizate conform standardelor europene, unitatea fiind inaugurata in martie 2010.

Abatorul functioneaza aproape la capacitate maxima, lunar fiind sacrificate circa 6.000 de animale, ponderea cea mai mare avand-o porcinele si bovinele. Ocazional se sacrifica si ovine. Animalele provin de la fermieri din tara, dar si din import porci din Ungaria sau Slovacia. In structura productiei Sam Dor Divers, cea mai mare pondere o are semicarcasa de porc si de vita, principalii clienti fiind hipermarketurile. Oferta mai include piese transate, precum si subproduse.

In 2013, compania a realizat o cifra de afaceri de 57 milioane de lei si un profit de 1,8 milioane de lei.



Poti fi interesat si de