Un abator si un incinerator, depistate cu nereguli, au fost inchise temporar

Un abator si un incinerator, depistate cu nereguli, au fost inchise temporar


Politistii si specialistii de la Autoritatea Sanitara Veterinara au suspendat activitatea unui abator si a unui incinerator in urma neregulilor depistate la un control.

abator11Politistii si specialistii de la Autoritatea Sanitara Veterinara au suspendat activitatea unui abator si a unui incinerator in urma neregulilor depistate la un control.


"In perioada 14-17 octombrie, sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, 50 de politisti de investigare a fraudelor si de ordine publica, impreuna cu specialisti ai Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, au efectuat controale la doi agenti economici din judetul Buzau, ce au ca obiect de activitate achizitionarea, sacrificarea si comercializarea carnii rezultate din procesul de productie (abatoare)", informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) remis marti Agerpres.

Controalele au fost extinse in alte cinci judete, respectiv Braila, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, fiind verificate 193 de persoane fizice sau juridice, care au comercializat peste 1.600 de animale catre cele doua abatoare in ultimele sase luni ale acestui an.

"Din primele cercetari a rezultat faptul ca mai multe persoane ar fi achizitionat bovine de la alte persoane fizice, la preturi modice, iar ulterior le-ar fi revandut catre abatoare, la preturile practicate de catre acestea, fara a respecta legislatia sanitar-veterinara in ceea ce priveste trasabilitatea animalelor sacrificate", se arata in comunicat.

In urma deficientelor constatate, a fost emisa ordonanta de suspendare a activitatii pentru 45 zile, pentru unul dintre abatoarele controlate. De asemenea, a fost interzisa desfasurarea activitatii incineratorului apartinand aceluiasi abator.

Politistii Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Buzau continua cercetarile fata de administratorii societatii, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

La actiune au participat si specialisti ai Directiei Generale de Control Oficial.



Poti fi interesat si de