Conditiile pentru a beneficia de ajutoare pentru depozitarea privata a carnii de porc

Conditiile pentru a beneficia de ajutoare pentru depozitarea privata a carnii de porc


Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, acordarea unui ajutor financiar in limita a 309.500 de euro pentru depozitarea privata a carnii de porc, potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES.

conditiiGuvernul a aprobat, in sedinta de joi, acordarea unui ajutor financiar in limita a 309.500 de euro pentru depozitarea privata a carnii de porc, potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES.

Conform sursei citate, ajutorul se acorda ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricola - FEGA si se prefinanteaza din sumele alocate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare. De respectivul ajutor financiar beneficiaza persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si familiale si/sau persoanele juridice, platitoare de TVA, care indeplinesc conditiile prevazute de legislatia europeana in domeniu, precizeaza Guvernul.

Executivul mai spune ca ajutorul se acorda pentru cererile depuse incepand cu 4 ianuarie 2016. Cererile se raporteaza la o perioada de depozitare de 90, 120 si 150 de zile. Fiecare cerere trebuie sa se refere doar la una dintre categoriile de produse aflate in Anexa, care face parte din hotarare, si trebuie sa acopere o cantitate minima de cel putin 10 tone de produse dezosate si cel putin 15 tone pentru celelalte produse. Dupa aprobarea cererii, plata se va face in contul beneficiarului, in termen de 5 zile de la alimentarea contului APIA cu suma solicitata si aprobata.

Sprijinul financiar se implementeaza de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si reteaua sa teritoriala. De asemenea, APIA va pune la dispozitia solicitantilor formularistica si documentatia necesare aplicarii corecte a masurii de acordare a ajutorului pentru depozitarea privata a carnii de porc si va elabora metodologia de aplicare a masurii si ghidul solicitantului. Acestea vor fi afisate pe site-ul oficial al APIA, se mai arata in comunicatul citat.



Poti fi interesat si de