ANSVSA, in control la targuri si abatoare


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus, in aceasta perioada, efectuarea de controale in toate targurile de animale, pietele agro-alimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, comercializare si unitatile de alimentatie publica, se arata intr-un comunicat al institutiei.

cpntrol ansvsaAutoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus, in aceasta perioada, efectuarea de controale in toate targurile de animale, pietele agro-alimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, comercializare si unitatile de alimentatie publica, se arata intr-un comunicat al institutiei.


Aceste actiuni vor include toti medicii veterinari din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene, circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor (CSVSA) dar si a circumscriptiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Controalele urmaresc respectarea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

In toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate in care va fi valorificata carnea si celelalte produse de origine animala, se asigura necesarul de personal sanitar veterinar si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Pentru eficientizarea acestor actiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de cate ori considera necesar, sprijinul altor autoritati competente judetene/locale (Primarii, Consilii Judetene, Institutii ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc) in vederea organizarii unor actiuni comune de inspectie si control, in limita competentelor stabilite prin legislatia in vigoare si in baza protocoalelor de colaborare incheiate cu alte autoritati.

Actiunile de control vor viza animalele destinate sacrificarii, carnea de miel, ouale si produse din oua destinate consumului uman, laptele si produsele din lapte, pestele si produsele din pescuit.



Poti fi interesat si de