Iosif Pazuric, Nutrientul: Pretul carnii de porc, la un nivel multumitor

Iosif Pazuric, Nutrientul: Pretul carnii de porc, la un nivel multumitor


Problemele din sectorul carnii de porc par sa se fi remediat usor, pretul ajungand anul acesta la un nivel multumitor. Iosif Pazuric, cel care detine Grupul Nutrientul, una dintre marile companii active in domeniul cresterii porcilor, este de parere ca in prezent costurile producatorilor sunt acoperite.

pazuric1 siteProblemele din sectorul carnii de porc par sa se fi remediat usor, pretul ajungand anul acesta la un nivel multumitor. Iosif Pazuric, cel care detine Grupul Nutrientul, una dintre marile companii active in domeniul cresterii porcilor, este de parere ca in prezent costurile producatorilor sunt acoperite.


Intr-un interviu acordat in exclusivitate revistei INDUSTRIA CARNII.RO, Iosif Pazuric vorbeste despre perspective optimiste in industria carnii, dupa ce inca de la finele anului trecut, pretul carnii de porc a inceput sa creasca. In prezent, pretul carnii de porc este de peste 6,5 lei/kg in viu. La nivelul actual, costurile producatorului sunt acoperite, sustine Iozif Pazuric.

Anul acesta, pentru prima data in ultimii 5 ani, avem preturi bune. Preturile in ultimii 5 ani au fost foarte proaste, sub pretul de cost. In momentul de fata, preturile sunt multumitoare pentru producatori. Au fost doi ani si jumatate de preturi prohibitive, cred ca sub preturile de productie in valorificarea porcului si in acest moment avem o perspectiva buna, zicem noi, si speram sa se pastreze o perioada cat mai indelungata. In anii precedenti, am avut preturi chiar sub 4 lei si in acest moment preturile sunt peste 6,5 lei. Avem livrari cu 6,7-6,8 lei. Sunt preturile stabilite de cerere si oferta, ne-a declarat Pazuric.

Pana cand se vor mentine aceste preturi si de ce anume sunt influentate aflati citind interviul publicat in editia nr. 53 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de