Scade productia de carne de porc in UE, creste cea de oaie

Scade productia de carne de porc in UE, creste cea de oaie


Productia de carne de porc se va reduce in acest an, spre deosebire de cea de vita si de pasare pentru care este prognozata o crestere usoara, potrivit estimarilor directiei generale pentru agricultura (DG Agri) a Comisiei Europene facute publice la inceputul lunii iulie.

carnedeporcProductia de carne de porc se va reduce in acest an, spre deosebire de cea de vita si de pasare pentru care este prognozata o crestere usoara, potrivit estimarilor directiei generale pentru agricultura (DG Agri) a Comisiei Europene facute publice la inceputul lunii iulie.
Efectivele de vaci la nivelul UE se ridicau la sfarsitul anului trecut la 86,6 milioane de capete, in crestere cu 0,5 % fata de anul anterior. Numarul de vaci se mentine constant dupa declinul consecutiv din ultimii trei ani, in urma caruia s-a micsorat productia de carne. In 2013, oferta s-ar putea stabiliza, urmand sa creasca anul viitor, potrivit estimarilor Comisiei Europene. In aceste conditii, este asteptat un nivel al importurilor apropiat de cel din 2010, acestea provenind mai ales din America de Sud. Comisia Europeana se asteapta si la o reducere a consumului, dar intr-un ritm inferior. Ameliorarea situatiei economice in cea mai mare parte a tarilor si revenirea ofertei in 2014 ar trebui sa conduca la o stabilizare a consumului la 10,8 kg pe cap de locuitor.



Poti fi interesat si de