Scandia Sibiu, o noua gama de pate-uri fara E-uri

Scandia Sibiu, o noua gama de pate-uri fara E-uri


Scandia Sibiu relanseaza o noua gama de pate-uri cu o noua reteta, curata, care nu contine E-uri, pentru ca romanii sunt din ce in ce mai preocupati de o dieta echilibrata si sunt ingrijorati de prezenta aditivilor alimentari in produsele consumate. Noile pate-uri sunt realizate din ficat integral de pui, porc, gasca, rata sau curcan dupa o reteta clasica din 1922 pe care Josef Theil, cel care a deschis fabrica Scandia in Sibiu o prepara, se arata intr-un comunicat al producatorului de conserve. Produsele sunt disponibile la raft incepand cu aceasta luna, iar romanii se pot bucura de acelasi gust bun al pate-ului Scandia Sibiu cu mai multa grija pentru alimentatia lor.

scandiaeuriScandia Sibiu relanseaza o noua gama de pate-uri cu o noua reteta, curata, care nu contine E-uri, pentru ca romanii sunt din ce in ce mai preocupati de o dieta echilibrata si sunt ingrijorati de prezenta aditivilor alimentari in produsele consumate. Noile pate-uri sunt realizate din ficat integral de pui, porc, gasca, rata sau curcan dupa o reteta clasica din 1922 pe care Josef Theil, cel care a deschis fabrica Scandia in Sibiu o prepara, se arata intr-un comunicat al producatorului de conserve. Produsele sunt disponibile la raft incepand cu aceasta luna, iar romanii se pot bucura de acelasi gust bun al pate-ului Scandia Sibiu cu mai multa grija pentru alimentatia lor.

Conform unui studiu realizat de Scandia Sibiu pe tema obiceiurilor alimentare, 74% dintre romani sunt preocupati de dieta si de propria greutate. O simpla cautare pe internet folosind cuvantul cheie dieta genereaza aproape 90.000.000 rezultate in 0.20 secunde. Mediatizarea unor retete de succes privind alimentatia echilibrata sau dietele recomandate pentru scaderea rapida in greutate si vizibilitatea unor personalitati publice a caror silueta sugereaza perfectiunea au fundamentat o preocupare crescanda a romanilor fata de greutatea ideala. Studiul arata ca 7 din 10 romani citesc etichetele atunci cand cumpara un produs nou lansat pentru piata. Printre informatiile verificate pe eticheta pe primul loc se afla numarul de calorii, urmat de aportul nutritiv, dar si beneficiile pentru sanatate. Mai mult de jumatate din romanii intervievati sunt foarte preocupati de existenta aditivilor alimentari in produsele existente la rafturi. La nivelul populatiei studiate nu este clara distinctia intre aditivii naturali, fara efecte negative asupra sanatatii si cei artificiali, nerecomandati pentru o alimentatie echilibrata. In consecinta, 3 din 10 oraseni sunt de parere ca toate E-urile dauneaza grav sanatatii in timp ce 4 din 10 oraseni inteleg ca exista aditivi alimentari fara efecte negative asupra sanatatii. Persoanele din mediul urban dezaproba adaugarea aditivilor pentru culoare sau aroma mai placute ori pentru a mentine prospetimea produsului, dar tind sa fie mai indulgenti cu aditivii adaugati pentru a reduce numarul de bacterii daunatoare din alimente. Astfel, 50% dintre acestia afirma ca adaugarea aditivilor pentru a reduce numarul de bacterii daunatoare din anumite produse este un lucru bun in timp ce aproximativ trei sferturi resping includerea aditivilor pentru un aspect mai placut (78%) sau pentru potentarea aromei (74%). Scandia Sibiu vine in intampinarea tendintelor romanilor de a fi mai atenti la ce consuma cu o inovatie: reteta de pate-uri fara E-uri si alti aditivi. In ceea ce priveste metoda de conservare aceasta este una traditionala: procedeul de sterilizare, fiind fierberea in abur a recipientului ermetic inchis si este asemanatoare cu bain marie-ul, metoda folosita in gospodariile romanilor pentru gemuri sau conserve de toamna. Noile retete care nu contin niciun aditiv, E, colorant sau conservant, pastreaza cu rigoare gustul de pate cu care Scandia Sibiu si-a obisnuit consumatorii.

Studiul a fost realizat de EXACTCC pentru Scandia Sibiu in perioada 23-24 iulie pe un esantion de 448 de respodenti cu educatie superioara, varste intre 25-45, rezidenti in orase cu mai mult de 50.000 de locuitori. Sondajul a fost lansat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview), respondentii fiind selectati aleatoriu din panelul EXACTCC de peste 20.000 de respondenti. Marja de eroare este de +/-4.6% la un nivel de incredere de 95%. Datele au fost ponderate prin metoda RIM (Ponderare proportionala iterativa) fiind asigurata reprezentativitatea esantionului pentru intreaga populatie cu acces la internet.



Poti fi interesat si de