Bacau: Agricola a crecut vanzarile cu 13 % la carne de pui si 10 % la salamuri crude uscate

Bacau: Agricola a crecut vanzarile cu 13 % la carne de pui si 10 % la salamuri crude uscate


Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului, vanzari la carnea de pui mai mari cu 13 la suta, iar la salamuri crud-uscate cu 10 la suta mai ridicate, in comparatie cu perioada similara din 2012.

agricolaicGrupul de firme Agricola Bacau a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului, vanzari la carnea de pui mai mari cu 13 la suta, iar la salamuri crud-uscate cu 10 la suta mai ridicate, in comparatie cu perioada similara din 2012.

,,La carnea de pui continuam sa crestem. Am ajuns, in 30 septembrie, la 26.309 tone vandute, fata de 24.486 tone in intervalul de timp similar al anului trecut. Pretul mediu al perioadei este cu 5% mai mare fata de anul trecut, insa, acordand atentie profitabilitatii, majorarea vine din mixul de produse care inregistreaza sporuri de vanzare in ce priveste sortimentele cu valoare adaugata mai mare, cum ar fi produsele transate si cele dezosate", a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau.

Potrivit acestuia, conducerea firmei urmareste, in continuare, "o strategie de crestere" deoarece "in ultimii cinci ani, chiar in conditii de in criza, Agricola a dublat vanzarile de carne de pasare", fapt ce permite ,,continuarea fixarii de obiective indraznete", insa acordand "o atentie mai mare profitabilitatii, fara de care nicio afacere nu-si are rostul".

"In primele noua luni ale anului, ne-am concentrat pe retailul traditional, unde livram astazi 34% din productia de carne de pasare, fata de 22% anul trecut", a mai precizat Grigore Horoi
Agricola International, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola, in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare, reteaua proprie de magazine si operatorul logistic, a inregistrat, dupa primele trei trimestre ale anului, o crestere a cifrei de afaceri cu 5 la suta, ajungand in prezent la circa aproape 281 milioane de lei.
Au crescut cu 10 la suta si vanzarile la categoria salamuri crude-uscate.

"Si in acest sector ne indreptam atentia catre cresterea profitabilitatii, in special prin selectia riguroasa a portofoliului de produse si rentabilizarea raftului, in conditiile in care exista in mod evident o sporire a preferintelor consumatorilor pentru salamurile crude uscate fabricate la Agricola, grupa in care ne mentinem pozitia de lider in retelele de retail modern. In ce priveste cel mai pretios produs al nostru, Salamul de Sibiu Agricola, ne-am consolidat pozitia de lider detasat, cu peste 50% cota de piata in acest segment', a declarat Tatiana Cimpoesu, vicepresedintele Agricola.
Si la categoria de semipreparate si produse tip "ready- meal", in primele trei luni ale anului se inregistreaza o crestere de 5 la suta pe fondul mentinerii volumelor comercializate.
Singurul indicator negativ inregistrat de Agricola in primele noua luni din acest an este la categoria oua de consum, numarul celor comercializate fiind cu 25 la suta mai redus decat in intervalul de timp similar din 2012.

"Din pacate nu am putut excela in toate. In vara, piata oualor pentru consum a fost una complet atipica, pentru un lung interval de timp costul de productie al oului fiind mult sub pretul de vanzare", a explicat Grigore Hori, presedintele grupului de firme bacauan.

La nivelul Grupului Agricola se inregistreaza, dupa 9 luni, o cifra de afaceri similara anului trecut, in jur de 447 mil lei. "Vorbim, in continuare, de perioade dificile pentru producatori, de necorelari juste intre preturile resurselor in aceste industrii si pretul de raft al carnii si produselor din carne, care in tarile UE continua sa fie mai mari cu 35 - 60%, in conditiile in care costurile sunt similare", a explicat, pentru Agerpres, presedintele Agricola, Grigore Horoi.

El si-a exprimat speranta ca "lucrurile se vor schimba in bine, printr-o atentie mai mare acordata de factorii decizionali ai tarii" sectorului economic in care activeaza si grupul de firme bacauan.



Poti fi interesat si de