Franta a inaugurat prima fabrica de biodiesel pe baza de grasimi animale

Franta a inaugurat prima fabrica de biodiesel pe baza de grasimi animale


Prima unitate de productie de biodiesel pe baza de grasimi animale din Franta, inaugurata la inceputul lunii noiembrie la Havre (Seine-Maritime), va avea o productie de 75.000 tone pe an. Fabrica Estener este detinuta de grupul Les Mousquetaires (magazinele Intermarch), al doilea distribuitor de carburanti si al treilea jucator din industria carnii din Franta, care s-a asociat cu filiala locala a grupului german Saria, specializat in colectarea subproduselor de origine animala. Investitia, care a totalizat 40 milioane de euro, se intinde pe o suprafata de 4 hectare in zona industriala a portului Havre, ceea ce usureaza livrarile pe cale maritima. Grasimile animale sunt amestecate la 70 de gade cu metanol in prezenta unui catalizator.

fabricabiodieselPrima unitate de productie de biodiesel pe baza de grasimi animale din Franta, inaugurata la inceputul lunii noiembrie la Havre (Seine-Maritime), va avea o productie de 75.000 tone pe an. Fabrica Estener este detinuta de grupul Les Mousquetaires (magazinele Intermarch), al doilea distribuitor de carburanti si al treilea jucator din industria carnii din Franta, care s-a asociat cu filiala locala a grupului german Saria, specializat in colectarea subproduselor de origine animala. Investitia, care a totalizat 40 milioane de euro, se intinde pe o suprafata de 4 hectare in zona industriala a portului Havre, ceea ce usureaza livrarile pe cale maritima. Grasimile animale sunt amestecate la 70 de gade cu metanol in prezenta unui catalizator.


O alta companie franceza, Sofiprotol, a anuntat recent ca va inaugura o unitate de productie in domeniu cel mai tarziu la inceputul lui 2015 in apropiere de Compigne (Oise), in parteneriat cu begienii de la Electrawinds, companie specializata in energie regenerabila.



Poti fi interesat si de