Cargill a preluat o participatie la portul rus Novorossiysk

Cargill a preluat o participatie la portul rus Novorossiysk


Producatorul si furnizorul de produse si servicii alimentare Cargill a anuntat ca a preluat o participatie la portul rus Novorossiysk, in ideea de a-si accesul la facilitatile de export din Marea Neagra, transmite Reuters. Portul rusesc Novorossiysk se adauga astfel pe lista globala a facilitatilor portuare ale Cargill, lista care include si un joint venture in portul romanesc Constanta. Grupul american a precizat ca a preluat un pachet de 25% plus o actiune la terminalul cerealier Kombinat Stroykomplekt, KSK, de la firma privata ruseasca Deloports Limited. Terminalul KSK are capacitatea de a gestiona 3,5 milioane tone de cereale pe an. Cargill intentioneaza sa utilizeze o parte din aceasta capacitate, urmand ca volumul ramas sa fie disponibil pe piata.

ccProducatorul si furnizorul de produse si servicii alimentare Cargill a anuntat ca a preluat o participatie la portul rus Novorossiysk, in ideea de a-si accesul la facilitatile de export din Marea Neagra, transmite Reuters. Portul rusesc Novorossiysk se adauga astfel pe lista globala a facilitatilor portuare ale Cargill, lista care include si un joint venture in portul romanesc Constanta. Grupul american a precizat ca a preluat un pachet de 25% plus o actiune la terminalul cerealier Kombinat Stroykomplekt, KSK, de la firma privata ruseasca Deloports Limited. Terminalul KSK are capacitatea de a gestiona 3,5 milioane tone de cereale pe an. Cargill intentioneaza sa utilizeze o parte din aceasta capacitate, urmand ca volumul ramas sa fie disponibil pe piata.

'Aceasta este prima noastra investitie intr-un port rusesc la Marea Neagra si aceasta ne va creste oferta catre piata, oferind un canal care sa faca legatura intre operatiunile noastre cu cereale din Rusia cu restul lumii', a declarat directorul pentru Europa de la Cargill, Andreas Rickmers. Nici Cargill si nici Deloports Limited nu au oferit detalii referitoare la valoarea tranzactiei. Miercuri insa, terminalul KSK a refinantat un credit de 52 milioane de dolari de la banca ruseasca de stat VTB.

Rusia este unul din cei mai mari exportatori mondiali de cereale, fiind un important furnizor pentru clientii din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. In anul agricol iunie 2013/iunie 2014 Rusia are de gand sa exporte aproximativ 20 de milioane de tone de cereale.

Cargill este un producator si distribuitor international de produse si servicii alimentare, agricole, financiare si industriale. Infiintata in 1865, compania cu actionariat privat are 142.000 de angajati in 65 de tari.
Cargill este prezenta in Romania din 1996 si in prezent are aproximativ 900 de angajati, care isi desfasoara activitatea in 23 de puncte de lucru din toata tara. Cargill desfasoara activitati in domeniul cerealelor si semintelor oleaginoase, al uleiurilor imbuteliate si rafinate si al nutreturilor pentru animale. La mijlocul acestu ian Cargill si Transport Trade Services (TTS) au anuntat ca vor investi 15 milioane de euro pentru dublarea capacitatii terminalului pentru cereale Canopus Star din portul Constanta, pana la 110.000 tone.



Poti fi interesat si de