Producatorii romani de mezeluri descopera Mangalita

Producatorii romani de mezeluri descopera Mangalita


Dupa ce multa vreme procesatorii locali nici nu au vrut sa auda de Magalita, pe motiv ca porcul are multa grasime, mai nou, producatorii de mezeluri au devenit interesati de calitatile carnii provenite de la aceasta rasa, mai precis de continutul redus de colesterol. Printre primii jucatori intrati pe piata se numara si grupul Sergiana din Brasov, care a lansat la sfarsitul anului trecut carnatii si slanina de Mangalita, produse care au fost foarte apreciate la CARNEXPO 2013. Animalele sunt crescute chiar in fermele proprii ale grupului detinut de omul de afaceri Tudor Neculoiu. In Romania, efectivele de Mangalita sunt foarte mici, porcii fiind crescuti in general in gospodarii taranesti, in aer liber.

sergianaDupa ce multa vreme procesatorii locali nici nu au vrut sa auda de Magalita, pe motiv ca porcul are multa grasime, mai nou, producatorii de mezeluri au devenit interesati de calitatile carnii provenite de la aceasta rasa, mai precis de continutul redus de colesterol. Printre primii jucatori intrati pe piata se numara si grupul Sergiana din Brasov, care a lansat la sfarsitul anului trecut carnatii si slanina de Mangalita, produse care au fost foarte apreciate la CARNEXPO 2013. Animalele sunt crescute chiar in fermele proprii ale grupului detinut de omul de afaceri Tudor Neculoiu. In Romania, efectivele de Mangalita sunt foarte mici, porcii fiind crescuti in general in gospodarii taranesti, in aer liber.


"Produsele din carne de porc de Mangalita au fost foarte bine primite pe piata, fiind atractia standului cu care Sergiana s-a prezentat la CARNEXPO. De altfel, carnatii si slanina de Mangalita au fost printre cele mai apreciate de catre vizitatori", a declarat Andreea Stoian, director marketing Sergiana Grup. Oferta firmei include si alte produse inedite pentru piata bucuresteana precum produsele de vanat - Bunataturi de vanat - Mosu' Tuca (realizate dupa retete traditionale ale familiei Neculoiu) sau gama Mama Leti (produse traditionale care folosesc retete de peste 150 de ani).



Poti fi interesat si de