Olt: Bursa de peste in orasul Corabia


Pescarii din zona de sud a judetului Olt vor sa vanda pestele si produsele din peste intr-o hala special amenajata in orasul Corabia, numita Bursa de peste, in baza unui proiect cu fonduri nerambursabile, derulat de Consiliul Local din localitate.

pestePescarii din zona de sud a judetului Olt vor sa vanda pestele si produsele din peste intr-o hala special amenajata in orasul Corabia, numita Bursa de peste, in baza unui proiect cu fonduri nerambursabile, derulat de Consiliul Local din localitate.
Managerul Grupului de Actiune Locala (FLAG) din zona pescareasca "Sudul judetului Olt", Gabriel Radu, a declarat pentru Agerpres, ca Bursa de peste de la Corabia va fi realizata si data in folosinta pana la finalul anului 2015 si se va adresa atat pescarilor profesionisti cat si producatorilor de peste din judetul Olt, care vor avea la dispozitie, gratuit, spatii de depozitare si de vanzare a pestelui in conditii de igiena si siguranta.

"Valoarea totala a proiectului este de 500.000 de euro, fonduri din care, in principal, se va amenaja o hala acoperita cu spatii de depozitare si vanzare a pestelui. Avem 130 de pescari profesionisti in zona, care au dreptul sa pescuiasca in Dunare si pe Olt, dar nu prea au conditii pentru a vinde pestele. Avem si producatori, ferme piscicole in cinci localitati din judet. Era necesara o asemenea piata", a spus Gabriel Radu.

Acesta a mentionat ca FLAG va mai implementa anul acesta proiecte in alte localitati de la Dunare, urmarindu-se si incurajarea sectorului turistic, deocamdata slab dezvoltat in judetul Olt.
Zona pescareasca este situata in sudul judetului Olt, de-a lungul Dunarii, cuprinzand localitatile Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Visina, Garcov si Corabia. Consiliul Judetean Olt, consiliile locale din comunele mentionate si orasul Corabia, alaturi de asociatii de pescari, asociatii agricole si organizatii nonguvernamentale au constituit un parteneriat in vederea accesarii de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea durabila a zonei pescaresti din sudul judetului Olt. Suma maxima totala ce poate fi accesata de consiliile locale este de doua milioane de euro, o suma similara putand fi atrasa de catre intreprinzatorii privati din zona mentionata.



Poti fi interesat si de