ANPC: Carnea expirata din iulie 2013 nu a ajuns la raft

ANPC: Carnea expirata din iulie 2013 nu a ajuns la raft


Nouasprezece tone de carne si produse din carne au fost retrase de inspectorii de la Protectia Consumatorului din mai multe depozite din tara. Acestia au dat in total 104 amenzi in valoare de peste 430.000 de lei.

duncaNouasprezece tone de carne si produse din carne au fost retrase de inspectorii de la Protectia Consumatorului din mai multe depozite din tara. Acestia au dat in total 104 amenzi in valoare de peste 430.000 de lei.
Au fost verificati 401 operatori economici, din care la 161 s-au constatat probleme. S-au verificat 330 de tone de produse. 115 au fost constatate cu abateri, 94 de tone au fost oprite temporar de la comercializare, iar 19 tone au fost retrase de tot, a declarat Marius Dunca, presedinte ANPC.

Potrivit acestuia, in depozite a fost gasita si carne expirata din iulie 2013.

Nu stiu unde trebuia sa ajunga. Consumatorii pot intra in supermarketuri linistiti, produsele alterate nu au ajuns la raft, a declarat Marius Dunca.

Scopul ANPC nu e de a sanctiona comerciantii contravenienti, ci de a-i face sa respecte drepturile consumatorilor. Politica noastra e de a preveni si de a controla. Am un mesaj pentru operatorii economici: trebuie sa stie ca sunt in primul rand consumatori si apoi oameni de afaceri, a mai adaugat presedintele ANPC.



Poti fi interesat si de