Marian Cuzdrioreanu: TVA-ul trebuie redus urgent, altfel se distruge domeniul pescaresc

Marian Cuzdrioreanu: TVA-ul trebuie redus urgent, altfel se distruge domeniul pescaresc


TVA-ul este o problema majora si poate distruge industria daca nu va fi redus. Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO, presedintele RO FISH, Marian Cuzdrioreanu ne marturiseste care sunt solutiile principale pentru imbunatatirea domeniului pescaresc.

carTVA-ul este o problema majora si poate distruge industria daca nu va fi redus. Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO, presedintele RO FISH, Marian Cuzdrioreanu ne marturiseste care sunt solutiile principale pentru imbunatatirea domeniului pescaresc.
Preturile au crescut din cauza TVA-ului inrobitor, 24%! In Romania carnea de peste este mai scumpa cu aproape 20% fata de Polonia, cu 23% decat in Turcia, cu 24% decat in America,pentru ca in majoritatea statelor TVA-ul la peste este 0%. Este mai scumpa cu 17% decat in Olanda si Germania si este firesc pana la urma ca lumea sa nu inteleaga de ce pestele este mai ieftin in alte parti si mai scump la noi. Datorita TVA-ului! Eliminati TVA-ul si o sa aveti cu o patrime, cu 24% produse mai ieftine! Ne-am transformat intr-o societate de supravietuire! Gaze scumpe, curent scump, intretineri si transport, o sa ajungem la ceapa si paine. Acesta este adevarul crud si curat. Costurile de productie au crescut cu peste 10% pentru ca toate serviciile sI toate categoriile de combustibili s-au scumpit. Este enorm, dupa parerea mea. Dar exista si solutii: reducerea TVA-ului la produsele de baza, inclusiv la peste, incurajarea acvaculturii, promovarea la nivel national, crearea unor prioritati, atat in domeniul agriculturii cat si in domeniul pescaresc. Reducerea TVA-ului va elimina evaziunea fiscala de import. TVA-ul trebuie redus urgent, altfel se distruge tot domeniul pescaresc a declarat presedintele RO-FISH, Marian Cuzdrioreanu.

Aflati continuarea interviului in revista INDUSTRIA CARNII.RO. Solicitati un exemplar al editiei cu numarul 33 la adresa de e-mail office@industriacarnii.ro sau la telefon 021.450.50.64 prin departamentul nostru de vanzari



Poti fi interesat si de