Top Vision si-a marit productia pe bani europeni

Top Vision si-a marit productia pe bani europeni


Producatorul de oua Top Vision din judetul Constanta si-a marit capacitatea de productie cu circa 50% in urma unei investittii de 9,5 milioane de lei, din care o parte au reprezentat fonduri europene nerambursabile.

oua 0Producatorul de oua Top Vision din judetul Constanta si-a marit capacitatea de productie cu circa 50% in urma unei investittii de 9,5 milioane de lei, din care o parte au reprezentat fonduri europene nerambursabile.
In urma investitiei de la Corbu s-a ajuns la un efectiv de 75.000 de gaini, in conditiile in care cele trei unitati nu sunt folosite niciodata la capacitate maxima. De altfel, nici cererea de pe piata nu permite acest lucru.

O data cu noua investitie, a crescut foarte mult ouatul, pentru ca nu mai sunt pierderile care erau la bateriile vechi, iar mortalitatile s-au redus foarte mult.
Pasarile se prezinta destul de bine, la 48 de saptamani abia se produce naparlirea, pe cand la bateriile celelalte se producea mai repede. La 48 de saptamani avem 92% procent de ouat, ceea ce este peste procentul din hibrid tehnologic dupa care noi ne ghidam pentru Lohmann Brown, a precizat Viorica Marin, sefa de productie in ferma.

Proiectul de la Corbu a vizat modificarea fermei existente prin achizitionarea de sisteme complete de crestere a gainilor ouatoare la baterii, modernizarea halei destinate centrului de colectare, sortare, ambalare si etichetare a oualor de consum, precum si demolarea a cinci hale de productie vechi construite in 1953.

Pe lista investitiilor s-a mai aflat modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare, a sistemului energetic cu energie regenerabila, dar si realizarea unei statii de epurare in scopul prevenirii poluarii accidentale.

In prezent, unitatea de la Corbu vinde lunar circa 1,5 milioane de oua Productia realizata la Top Vision este distribuita doar in judetul Constanta, insa produsele companiei pot fi gasite si in magazinul propriu din Navodari. Doar in Constanta vindem, n-am iesit din judet, n-a fost cazul, pentru ca nu se intampla ca ambele hale sa fie populate in acelasi timp. Am avea greutati la desfacere si asa ne descurcam destul de greu cu productia mica pe care o avem acum, spune Viorica Marin.



Poti fi interesat si de