Perchezitii la evazionisti cu produse din carne

Perchezitii la evazionisti cu produse din carne


Politistii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale I.G.P.R., au pus in aplicare sapte mandate de perchezitie, reusind destructurarea unui grup specializat in comiterea infractiunii de evaziune fiscala.

carne 7Politistii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale I.G.P.R., au pus in aplicare sapte mandate de perchezitie, reusind destructurarea unui grup specializat in comiterea infractiunii de evaziune fiscala.
In perioada aprilie mai 2014 a fost documentata activitatea infractionala a unui grup format din 11 persoane, o femeie si 10 barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 51 de ani, banuiti de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Politistii Capitalei au prins in flagrant doi dintre membrii grupului, in timp ce transferau dintr-o autoutilitara in alta, proprietati ale doua societati comerciale diferite, cantitatea de 1.200 kg carne.

Concomitent cu aceasta actiune, au fost efectuate un numar de sapte perchezitii la adresele de domiciliu ale celor doi banuiti prinsi in flagrant, in mun. Bucuresti si jud. Ilfov, precum si la sediile a patru societati comerciale despre care existau date si informatii ca ar fi implicate in activitati infractionale.

Astfel, au fost identificate si ridicate inscrisuri, sumele de 15.500 de euro, respectiv 110.000 de lei si trei unitati de calcul portabile, fiind identificata si indisponibilizata cantitatea de 3.500 kg carne de diferite sortimente, ce nu avea documente de provenienta. Totodata, au fost indisponibilizate doua autoturisme folosite de membrii grupului. De asemenea, au fost puse in executare 15 mandate de aducere pe raza municipiului Bucuresti, judetului Ilfov si judetului Constanta.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 400.000 de euro. Politia Capitalei continua cercetarile in acest caz sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.



Poti fi interesat si de