ANSVSA incepe controale la laboratoarele private

ANSVSA incepe controale la laboratoarele private


Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, a anuntat ca institutia pe care o conduce are in curs de derulare o actiune de control la laboratoarele private din Bucuresti si judetul Ilfov. Atfel, in aproape o saptamana vor fi controlate nu mai putin de 170 de laboratoare.

manastPresedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, a anuntat ca institutia pe care o conduce are in curs de derulare o actiune de control la laboratoarele private din Bucuresti si judetul Ilfov. Atfel, in aproape o saptamana vor fi controlate nu mai putin de 170 de laboratoare.
Realizam aceste controale pentru a preveni elaborarea de buletine de analize in afara sferei de acreditare a acestor laboratoare si pentru a certifica inca o data ca tot ce facem si spunem noi este specificat prin metodele acreditate si prin buletinele care reprezinta un act oficial al statului roman, a declarat Vladimir Manastireanu in cadrul unei vizite la Institutul National de Referinta Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti.
Presedintele ANSVSA a mai precizat ca s-a redus numarul de toxiinfectii alimentare fata de anul trecut si nu a existat niciun caz in care un aliment sa plece de la producator cu o anumita contaminare. In general, contaminarile au fost determinate de modul de manipulare a produselor, fie in cadrul depozitelor, fie in unitatile de alimentatie publica.



Poti fi interesat si de