Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat, n mai, amenzi n valoare de 169.700 de lei

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat, n mai, amenzi n valoare de 169.700 de lei


Directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si cea a municipiului Bucuresti au efectuat, n luna mai, 7.695 de controale la unitatile din industria agroalimentara.

ansvsacarnati1Directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si cea a municipiului Bucuresti au efectuat, n luna mai, 7.695 de controale la unitatile din industria agroalimentara.


Astfel, au fost aplicate 107 amenzi contraventionale, in valoare totala de 169.700 de lei, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, printr-un comunicat remis, marti, redactiei noastre.

Controlul unitatilor a vizat in principal aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum si a celor de depozitare a materiilor prime si a
produselor finite, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points-Analiza Riscului si Punctele Critice de Control), controlul daunatorilor, conditiile de igiena si cele de functionare ale unitatii.

Cele 7.695 de controale au fost efectuate in unitati care-si desfasoara activitatea in urmatoarele domenii de activitate: fabricarea produselor de morarit, a painii si a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare si a celor alcoolice, a altor produse alimentare, precum si unitati de depozitare pentru produse alimentare, seminte, legume si fructe.

In urma controalelor efectuate, au fost constatate o serie de neconformitati cum ar fi cele privind respectarea regulilor de igiena (depozitare, spatii, paviment, rafturi, autocontrol, aparate
masura si control, instalatii, echipamente, contract si actiuni DDD, contract firma distrugere produse neconforme, plafoane, ustensile, utilaje, infiltratii, manipulare, agregate frigorifice, substante dezinfectante, surse apa, grupuri sanitare, recipienti), privind documentarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP, legate de produse (etichetare, ambalare, buletine analiza, produse expirate), de documentare (documente, proceduri, trasabilitate), neconformitati privind personalul (cursuri igiena, dosare medicale, analize medicale) etc.

Cu prilejul acestor controale, in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe, conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2014, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.



Poti fi interesat si de