Bani europeni pentru dezvoltarea zonei pescaresti a municipiului Galati

Bani europeni pentru dezvoltarea zonei pescaresti a municipiului Galati


Primaria municipiului Galati a lansat, marti, proiectul Festivalul 'Fir Intins', implementat in cadrul 'Strategiei de dezvoltare durabila a zonei pescaresti Prut-Dunare din judetul Galati'.

bani-lei-romanesti1Primaria municipiului Galati a lansat, marti, proiectul Festivalul 'Fir Intins', implementat in cadrul 'Strategiei de dezvoltare durabila a zonei pescaresti Prut-Dunare din judetul Galati'.


Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Galati, Emanuela Turcu, proiectul, care este al doilea finantat prin Fondul European de Pescuit 2007-2013, are o valoare totala de 409.200 lei, din care 330.000 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila. Perioada de implementare este de zece luni de la data semnarii contractului de finantare.

Obiectivul proiectului il constituie dezvoltarea integrata durabila a zonei pescaresti din municipiul Galati, parte a zonei Prut-Dunare, cu respectarea si valorificarea resurselor de mediu, economice si sociale. Astfel, obiectivul general este promovarea produselor si serviciilor locale in zona pescareasca din municipiul Galati, contribuind, astfel, la cresterea competitivitatii economice a zonei si la dezvoltarea activitatilor de piscicultura, pescuit si procesare a pestelui.

Obiectivul specific al proiectului Festivalul 'Fir intins' il reprezinta promovarea produselor si serviciilor locale din Zona Pescareasca a Municipiului Galati, dar rezultatele pe termen lung vizeaza cresterea gradului de constientizare a caracterului pescaresc al zonei si al avantajelor conferite, a gradului de socializare si de punere in valoare a identitatii comunitatii pescaresti, precum si cresterea gradului de informare cu privire la posibilitatile de dezvoltare locala, prin aplicarea de tehnologii moderne in pescuit si acvacultura, transmite Agerpres.



Poti fi interesat si de