Patronul SC Agroli Group SRL Crevedia, trimis in judecata

Patronul SC Agroli Group SRL Crevedia, trimis in judecata


Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe Rami Ghaziri, cetatean francez, asociat unic si administrator al SC Agroli Group SRL Crevedia, pentru fraudare de fonduri europene.

patron1Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe Rami Ghaziri, cetatean francez, asociat unic si administrator al SC Agroli Group SRL Crevedia, pentru fraudare de fonduri europene.


Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni Agerpres, el este acuzat de participatie improprie la savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (2 acte materiale).

In aceeasi cauza, a fost deferita justitiei si SC Agroli Group SRL pentru folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.

DNA precizeaza ca, in perioada 10 octombrie - 8 decembrie 2008, inculpatul Ghaziri , in vederea accesarii unor fonduri europene (FEADR), aferente derularii unui proiect privind constructia unei fabrici de nutreturi, a furnizat comisiei de evaluare financiara a ofertelor, constituita la nivelul societatii SC Agroli Group SRL, atat documente inexacte, emise in numele unei firme controlate de inculpat, cat si documente false emise in numele unor firme olandeze si germane.

De asemenea, sustin procurorii, preturile prevazute in ofertele depuse nu erau reale, ci crescute artificial, astfel incat sa genereze cheltuieli supraevaluate.

"Ulterior, dosarul ce cuprindea 'oferta cea mai avantajoasa' a fost depus la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit de catre un angajat al SC Agroli Group SRL care nu a cunoscut faptul ca acestea reprezentau oferte simulate si/sau false. Scopul acestor actiuni a fost acela de a obtine, pentru beneficiarul SC Agroli Group SRL, fonduri rambursabile in suma de 10.824.090 lei, din care s-a incasat suma de 5.412.045 lei", se mai mentioneaza in comunicat.

In cauza, procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii, constand in indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asupra unui numar de 32 bunurilor imobile si a unui autoturism de lux marca Ferrari FF apartinand SC Agroli Group SRL, pana la concurenta sumei de peste 5,4 milioane lei, reprezentand prejudiciul cauzat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dambovita, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Totodata procurorii au sesizat instanta de judecata in vederea dispunerii interdictiei initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a inculpatei SC Agroli Group SRL, pe o perioada de 60 de zile, in scopul bunei desfasurari a procesului penal, in contextul declansarii la 6 martie 2014 a procedurii generale de insolventa.



Poti fi interesat si de