Romalimenta sustine necesitatea reducerii TVA la alimente

Romalimenta sustine necesitatea reducerii TVA la alimente


Romalimenta sustine necesitatea reducerii TVA la alimente, acest fapt producand efectele mult mai puternice comparativ cu reducerea generala a taxei de la 24 la 20%, se arata intr-un comunicat de presa al federatiei, citat de Agerpres.

alimenteRomalimenta sustine necesitatea reducerii TVA la alimente, acest fapt producand efectele mult mai puternice comparativ cu reducerea generala a taxei de la 24 la 20%, se arata intr-un comunicat de presa al federatiei, citat de Agerpres.


Reducerea TVA la alimente va duce, conform reprezentantilor Romalimenta, la limitarea evaziunii fiscale, cu "un puternic impact atat asupra populatiei, cat si a mediului economic". "Reducerea TVA la alimente va duce la cresterea reala a consumului, cu efect pozitiv in nivelul de trai si in starea de sanatate a populatiei, la o concurenta echitabila pentru toti jucatorii de pe piata, la cresterea productiei interne agroalimentare si la scaderea preturilor in piata alba, paradoxal, sub cele din piata subterana", apreciaza reprezentantii Romalimenta. Ascensiunea productiei alimentare autohtone inseamna atat o balanta comerciala pozitiva, cat si marirea debuseului pentru materiile prime agricole, agricultura avand o importanta capitala, economica si sociala, intr-o tara in care aproape jumatate din populatie traieste in mediul rural.

"Incasarile la bugetul de stat nu vor avea de suferit ci, din contra, materializarea efectelor de mai sus va duce la cresterea lor, cu posibilitatea realocarii spre sectoare vitale si, mai ales, a extinderii necesarei relaxari fiscale. Industria alimentara sustine argumentat utilitatea si urgenta reducerii nivelului TVA la alimente si garanteaza ca efectele benefice ale masurii vor fi resimtite in scurt timp, in numeroase planuri", mai spun reprezentantii Romalimenta. Proiectul de Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20% incepand de la 1 ianuarie 2016 si la 18% la 1 ianuarie 2018, dar si a cotei pentru produsele alimentare de baza la 9% de la 1 ianuarie 2016.

Cu toate acestea, premierul Victor Ponta a anuntat in repetate randuri ca exista spatiul fiscal necesar, astfel incat TVA sa se reduca inca din vara acestui an, fie cota standard, de la 24% la 20% fie cota pentru produsele alimentare, la 9%. Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, ca Executivul va lua o decizie in aceste zile referitoare la reducerea TVA.'In cursul zilei de astazi terminam toate analizele, voi avea o discutie si cu guvernatorul Bancii Nationale. L-am informat saptamana trecuta pe presedintele Romaniei asupra datelor pe care le avem pe primul trimestru. Noul ministru, dl. Teodorovici, a discutat deja cu partenerii nostri de la FMI si Comisia Europeana si probabil ca in cursul zilei de astazi sau maine vom lua o decizie", a spus Ponta, la sediul central al PSD, intrebat in legatura cu reducerea TVA.



Poti fi interesat si de