IFFA: solutie pentru reducerea continutului de sodiu din mezeluri

IFFA: solutie pentru reducerea continutului de sodiu din mezeluri


Dieta bogata in sodiu duce la aparitia bolilor cardiace, ori renale si a devenit un subiect tot mai aprins in ultimii ani.

iffa solutieDieta bogata in sodiu duce la aparitia bolilor cardiace, ori renale si a devenit un subiect tot mai aprins in ultimii ani.
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un consum de 5 grame de sare pe zi, insa un european consuma, in medie, 8-12 grame de sare pe zi. 70-80% din consumul de sare provine din alimentele procesate. In contextul in care societatea are un interes crescut pentru un stil de viata alimentar cat mai sanatos, industria cauta tot mai multe cai de a reduce continutul de sare din produse. Iar acest lucru se poate face prin folosirea compusilor Low Salt ale companiei Meat Cracks Technologie GmbH, prezentate in cadrul targului IFFA. Este solutia inovatoare prin care se poate reduce continutul de sodiu cu 25% in produsele din carne. Desi contin mai putin sodiu, mezelurile nu isi pierd din calitate, in termeni de textura ori termen de valabilitate.



Poti fi interesat si de