ANSVSA: amenzi de aproape 400.000 de lei, in 20 de zile

ANSVSA: amenzi de aproape 400.000 de lei, in 20 de zile


Inspectorii veterinari au confiscat peste 4 tone de alimente neconforme si au aplicat amenzi de peste 397.470 de lei, in urma controalelor efectuate, in perioada 22 decembrie 2016 - 10 ianuarie 2017, in 2.704 unitati de productie si comercializare de produse alimentare, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), remis AGERPRES.

ansvsa-amenzi1Inspectorii veterinari au confiscat peste 4 tone de alimente neconforme si au aplicat amenzi de peste 397.470 de lei, in urma controalelor efectuate, in perioada 22 decembrie 2016 - 10 ianuarie 2017, in 2.704 unitati de productie si comercializare de produse alimentare, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), remis AGERPRES.


Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 181 de amenzi contraventionale, 4 unitati au primit ordin de suspendare a activitatii, iar in cazul altor 12 s-a decis interzicerea activitatii. Valoarea totala a amenzilor se ridica la 397.470 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depaseste 4 tone, se arata in comunicat.

Verificarile inspectorilor veterinari au vizat: targurile de animale, pietele agro-alimentare, abatoare, unitati de transare a carnii, unitati de procesare si depozitare a alimentelor de origine animala, unitati de vanzare cu amanuntul (carmangerii, macelarii, unitati de alimentatie publica, pizzerii, cantine, unitati de tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie/patiserie, pensiuni turistice, unitati de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc).

Cele mai mari amenzi au fost date in judetul Cluj, 121.200 de lei, pentru neintretinerea in conditii de igiena corespunzatoare a spatiilor de depozitare, productie si desfacere a produselor alimentare sau a utilajelor folosite la manipularea acestora, pentru etichetare necorespunzatoare a produselor alimentare destinate comercializarii directe catre consumatorul final sau materii prime folosite in procesul de fabricatie cu termen de valabilitate depasit etc.

De asemenea, judetul Dolj s-au dat amenzi in valoare de 64.000 de lei, neregulile constatate au vizat etichetarea incompleta a produselor, depozitarea produselor alimentare fara a respecta normele sanitare veterinare, igiena necorespunzatoare sau fise demonitorizare a temperaturilor necompletata la zi.

La polul opus, in Timis, au fost acordate amenzi in valoare de de 600 de lei pentru manipulare necorespunzatoare.



Poti fi interesat si de