Ziua produselor agroalimentare romanesti, sarbatorita la Bucuresti

Ziua produselor agroalimentare romanesti, sarbatorita la Bucuresti


Peste 100 de producatori autohtoni din mai multe regiuni ale tarii vor participa, in perioada 10-15 octombrie, la un targ organizat in Capitala pentru a sarbatori, in premiera, "Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti", informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

ziua produselor romanestiPeste 100 de producatori autohtoni din mai multe regiuni ale tarii vor participa, in perioada 10-15 octombrie, la un targ organizat in Capitala pentru a sarbatori, in premiera, "Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti", informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).


Potrivit sursei citate, "Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti" se sarbatoreste, in premiera, pe data de 10 octombrie 2017, ca urmare a adoptarii Legii nr. 168/2017 de catre Parlamentul Romaniei. In cadrul acestei campanii se urmareste promovarea produselor obtinute pe teritoriul Romaniei din materii prime de baza provenite de la producatori romani.

In Bucuresti, evenimentul sustinut de MADR si Primaria Capitalei va fi marcat in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, printr-un Targ de produse agroalimentare romanesti la care vor participa peste 100 de producatori autohtoni din mai multe regiuni ale tarii.

Acestia vor aduce, spre vanzare, preparate din carne - carnati, virsli, salam, untura, jumari din carne de porc, slanina, jambon din porc Mangalita si Bazna, produse de panificatie si patiserie (cozonac secuiesc, placinte, turta dulce, prajituri, tort, dobos, rulada de ciocolata, saleuri, cozonac etc), branzeturi si produse lactate (sana, iaurt, kefir, cascaval, branza topita, branza de oaie si de bivolita, cascaval afumat si neafumat, smantana, telemea etc).

Pe langa produsele agroalimentare romanesti, producatorii vor aduce si flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de mestesugari si mesteri populari precum ceramica de Horezu sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenesti, obiecte decorative din lemn, icoane, papusi, linguri.

"Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti" va fi marcata in toata tara prin organizarea de programe si manifestari educative, de voluntariat, cu caracter social si stiintific, consacrate promovarii produselor agroalimentare romanesti si castigarii increderii consumatorului.



Poti fi interesat si de