30% dintre europeni irosesc peste 4 kg de alimente lunar

30% dintre europeni irosesc peste 4 kg de alimente lunar


Aproape o treime dintre europeni irosesc peste patru kilograme de alimente lunar, printre motivele care stau la baza acestui comportament fiind lipsa timpului si stilul de viata agitat, reiese dintr-un studiu realizat de producatorul global de aparate electrocasnice si electronice Grundig.

risipa alimentara2Aproape o treime dintre europeni irosesc peste patru kilograme de alimente lunar, printre motivele care stau la baza acestui comportament fiind lipsa timpului si stilul de viata agitat, reiese dintr-un studiu realizat de producatorul global de aparate electrocasnice si electronice Grundig.


Potrivit studiului, Grundig isi reconfirma angajamentul in combaterea crizei globale a risipei de alimente, prin lansarea initiativei 'Respect food', marcata de filmul manifesto 'I am Food', cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentelor.

Grundig incurajeaza consumatorii sa se implice activ in lupta impotriva risipei de alimente, prin adoptarea unui stil de viata sustenabil, pornind de la deviza 'Irosirea alimentelor inseamna irosirea vietii'.

Platforma globala respectfood.com include informatii si sfaturi despre adoptarea unui stil de viata sustenabil, dar si retete de preparate culinare ce ajuta consumatorii sa reduca risipa de hrana.

'Solutia este clara! Lupta impotriva irosirii alimentelor incepe acasa. Ca brand global si responsabil, Grundig militeaza pentru diminuarea risipei alimentelor. Prin intermediul mesajului campaniei noastre, incurajam pe toata lumea sa pretuiasca hrana, deoarece aceasta este singura modalitate de a transforma planeta noastra in cea mai buna casa pentru noi', a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arcelik Group, din care face parte Grundig.

Conform datelor ONU, in fiecare zi se produce suficient pentru a hrani 12 miliarde de oameni si, totusi, o treime dintre alimente este risipita. Aproape un miliard de oameni sufera de subnutritie, in timp ce 30 - 50% din cantitatea totala de alimente aruncate provine chiar din bucatariile noastre.

'Trebuie sa ne schimbam modul de gndire, sa ne asumam responsabilitati. Este important sa reamintim lumii ca hrana este o resursa limitata, de aceea ar trebui sa acordam o deosebita atentie la ceea ce punem in cosul de gunoi. Prin adoptarea principiului Zero Waste Food chiar si pentru o zi pe saptamna, putem avea o contributie semnificativa. Ii invitam pe toti sa se alature luptei noastre impotriva risipei de alimente', a mentionat Hakan Bulgurlu.

In studiu, europenii au declarat ca alimentele cel mai frecvent irosite sunt fructele (51%) si legumele (52%). Alte alimente des irosite sunt pinea (38%) si produsele lactate (17%). Dulciurile se situeaza la polul opus, fiind cel mai putin risipite (doar 3%).

Grundig face parte din Arcelik A.S, principalul producator de electrocasnice din cadrul Koc Group, companie listata in Top 500 Fortune Global.

Grundig este producator global de aparate electrocasnice si electronice si lider european al pietei de produse electronice pentru casa. Produsele Grundig sunt fabricate preponderent in fabricile din Europa si comercializate in peste 65 de tari din intreaga lume.



Poti fi interesat si de