CEC Bank acorda credite beneficiarilor SAPS 2013

CEC Bank acorda credite beneficiarilor SAPS 2013


Persoanele fizice si persoanele juridice care prezinta adeverinta de inregistrare fermier emisa de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pot obtine de la CEC Bank o finantare de pana la 90% din valoarea subventiilor cuvenite din schema de plata unica pe suprafata (SAPS) aferenta anului 2013, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Imprumutul se acorda in lei, iar clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Acesta este cel de-al 22-lea produs de finantare implementat de CEC Bank, in parteneriat cu APIA, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), in baza conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii SAPS 2013.

cecbankPersoanele fizice si persoanele juridice care prezinta adeverinta de inregistrare fermier emisa de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pot obtine de la CEC Bank o finantare de pana la 90% din valoarea subventiilor cuvenite din schema de plata unica pe suprafata (SAPS) aferenta anului 2013, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Imprumutul se acorda in lei, iar clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Acesta este cel de-al 22-lea produs de finantare implementat de CEC Bank, in parteneriat cu APIA, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), in baza conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii SAPS 2013.


Dobanda practicata de CEC Bank pentru aceasta finantare este cuprinsa intre 8,33% si 8,83%, in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul, comisionul de gestiune este de 0,35%, iar comisionul de acordare de 0,5%, aplicate la valoarea creditului acordat si percepute la acordarea acestuia. Creditele dispun de garantia emisa de FGCR sau FNGCIMM, care reprezinta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat. Rambursarea finantarii se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in conventiile incheiate de banca cu APIA, FGCR, FNGCIMM sau in actele aditionale ulterioare. Datele APIA arata ca, pana la data de 4 iunie 2013, au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafata SAPS 2013, un numar de 1.037.427 cereri de plata, pentru o suprafata de 9,8 milioane hectare.

Potrivit Agerpres, sprijinul financiar pe suprafata este finantat din FEGA, din FEADR si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Pachetul financiar prevazut pentru platile pe suprafata se ridica la 1,264 miliarde de euro, in 2013, in crestere fata de anul trecut cu peste 21%. Cuantumul platilor directe unice pe suprafata va fi de 145,07 euro pe hectar, cu 25,41 euro mai mult decat alocarea anului 2012, de 119,66 euro/ha. Din 2008 si pana in prezent, CEC Bank a acordat pentru aproximativ 66.000 de fermieri, valoarea creditelor acordate fiind de peste 1,35 miliarde lei.



Poti fi interesat si de