Ponta despre ancheta DNA in cazul directorului APIA: Foarte bine, nu conteaza de unde e

Ponta despre ancheta DNA in cazul directorului APIA: Foarte bine, nu conteaza de unde e


Premierul Victor Ponta a declarat pentru RTV, ca anchetarea de catre DNA a directorului general-adjunct al APIA reprezinta o actiune foarte buna si ca nu conteaza din ce partid face parte respectivul. "Foarte bine. Am vorbit cu ministrul, l-a dat afara imediat, foarte bine ca DNA si-a facut datoria", a spus Ponta intrebat cum comenteaza anchetarea directorului APIA. Premierul a mai spus, sesizat de moderatorul emisiunii ca oficialul anchetat este din "partidul lui Dan Voiculescu", ca nu conteaza ca este membru al Partidului Conservator.

ponta2Premierul Victor Ponta a declarat pentru RTV, ca anchetarea de catre DNA a directorului general-adjunct al APIA reprezinta o actiune foarte buna si ca nu conteaza din ce partid face parte respectivul. "Foarte bine. Am vorbit cu ministrul, l-a dat afara imediat, foarte bine ca DNA si-a facut datoria", a spus Ponta intrebat cum comenteaza anchetarea directorului APIA. Premierul a mai spus, sesizat de moderatorul emisiunii ca oficialul anchetat este din "partidul lui Dan Voiculescu", ca nu conteaza ca este membru al Partidului Conservator.


"Nu conteaza de unde e, a bagat mana, in inchisoare imediat. (...) Eu stiu altceva, lucrul pe care l-am aflat odata cu dumneavoastra, ca mie nu-mi spune DNA-ul, am aflat, am vorbit cu Daniel Constantin, maine vine la sedinta sa-mi spuna foarte clar ce masuri a luat, nu doar ca i-a dat afara pe cei doi. Eventual sa-mi spuna cine mai era responsabil, sa-i dea afara, sa ajunga in inchisoare, foarte bine", a punctat premierul. In context, el a spus ca banii agricultorilor dati la timp si vremea au dus la un an agricol foarte bun care va avea impact asupra scaderii pretului la alimente. "Avem o productie agricola foarte buna. Sigur, vremea, ploaia, dar si faptul ca le-am dat agricultorilor banii la timp. Faptul ca oamenii au avut banii in toamna, inseamna o productie aproape dubla. Acest lucru inseamna un pret mai mic la alimente", a declarat Ponta.

Primul ministru a precizat ca Guvernul nu intervine in piata si a admis ca anumiti producatori fac un profit mai mare in aceasta perioada. "E vorba de faptul ca producatori, mai departe, pe lant, fac profituri mai mari, e adevarat, dar, stiti cum, nu mai e economia socialista. Guvernul nu intervine in piata, dar am intervenit si am dat subventiile la timp, lucru care a contat foarte mult'', a mai spus premierul intrebat cum de nu scade pretul la paine in conditiile unui pret mai scazut la grau. Procurorii anticoruptie au inceput marti urmarirea penala fata de Aurel Pana, director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si trafic de influenta, a precizat DNA.



Poti fi interesat si de