Produsele bio provenite din satele Romaniei vor fi comercializate in Carrefour

Produsele bio provenite din satele Romaniei vor fi comercializate in Carrefour


Asociatia Bio Romania a semnat un parteneriat cu Carrefour Romania pentru distribuirea in reteaua nationala de magazine a produselor bio provenite de la producatori si procesatori de la sate, potrivit presedintelui asociatiei Marian Cioceanu. Produsele membrilor Asociatiei Bio Romania au fost listate pe 31 iulie 2013 in 7 hipermarketuri din Bucuresti, iar din 12 septembrie 2013, clientii Carrefour vor putea cumpara produse bio romanesti din 19 hipermarketuri din tara.

bioAsociatia Bio Romania a semnat un parteneriat cu Carrefour Romania pentru distribuirea in reteaua nationala de magazine a produselor bio provenite de la producatori si procesatori de la sate, potrivit presedintelui asociatiei Marian Cioceanu. Produsele membrilor Asociatiei Bio Romania au fost listate pe 31 iulie 2013 in 7 hipermarketuri din Bucuresti, iar din 12 septembrie 2013, clientii Carrefour vor putea cumpara produse bio romanesti din 19 hipermarketuri din tara.
Potrivit Bio Romania, acest proiect a fost initiat de catre europarlamentarul Daciana Sarbu si ministru Agriculturii, Daniel Constantin. De asemenea, Bio Romania a anuntat lansarea oficiala si comunicarea publica a brandului' sectorului Bio, 'Rodul Bio Romanesc', cu sigla si motto-urile aferente, salutand reducerea cu 15% a TVA la grau, faina si produsele de panificatie ecologice comercializate atat in reteaua magazinelor Carrefour, cat si in magazinele specializate de produse bio.

Nu in ultimul rand, Bio Romania a anuntat ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si-a dat acordul ca, in luna septembrie, Asociatia Bio Romania sa organizeze degustari ale produselor certificate ecologic in 16 magazine Carrefour din tara. Acest lucru va avea loc in cadrul programului de promovare a produselor ecologice in Romania, cu finantare europeana, MADR si Asociatia Bio Romania. Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica - 'BIO Romania' este asociatia patronala a sectorului bio, fiind totodata principalul partener de dialog cu autoritatile statului, militand pentru dezvoltarea durabila a agriculturii si a spatiului rural romanesc, pentru educarea, informarea si constientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice atat pentru sanatatea umana cat si pentru cea a naturii, prin promovarea excelentei in domeniul agriculturii ecologice.



Poti fi interesat si de