Grupul Safir deschide portile unei noi fabrici

Grupul Safir deschide portile unei noi fabrici


Cu ocazia aniversarii a 22 de ani de existenta, grupul Safir marcheaza acest eveniment special prin inaugurarea unei noi fabrici. Este vorba despre Fabrica de Nutreturi Combinate, care opereaza sub numele Nutriva, incepand cu a doua jumatate a anului in curs, 2013. In cei 22 de ani de experienta, grupul Safir a dezvoltat reteta proprie prin care ofera pietei cei mai gustosi si proaspeti pui. Un ingredient secret este procesul integrat de productie, care permite o atenta supraveghere a calitatii produselor, inca din faza incipienta. In acest scop, Fabrica de Nutreturi Combinate joaca un rol important, intrucat furnizeaza hrana pasarilor crescute in unitatile proprii si comercializate sub marca Deliciosul de Vaslui.

safirCu ocazia aniversarii a 22 de ani de existenta, grupul Safir marcheaza acest eveniment special prin inaugurarea unei noi fabrici. Este vorba despre Fabrica de Nutreturi Combinate, care opereaza sub numele Nutriva, incepand cu a doua jumatate a anului in curs, 2013. In cei 22 de ani de experienta, grupul Safir a dezvoltat reteta proprie prin care ofera pietei cei mai gustosi si proaspeti pui. Un ingredient secret este procesul integrat de productie, care permite o atenta supraveghere a calitatii produselor, inca din faza incipienta. In acest scop, Fabrica de Nutreturi Combinate joaca un rol important, intrucat furnizeaza hrana pasarilor crescute in unitatile proprii si comercializate sub marca Deliciosul de Vaslui.


Totul incepe in laboratorul propriu, dotat cu tehnologie de ultima generatie in valoare de 150.000 de euro. In acest punct, are loc o atenta selectionare a cerealelor utilizate, din care se vor obtine in continuare furaje cu reale valori nutritive, pentru pasari in diverse stadii de crestere. Dupa ce este supus unui alt control al calitatii, produsul final este acum pregatit sa fie transportat catre fermele de pui, cu ajutorul masinilor proprii de transport specializat.

Noua unitate de productie reprezinta o investitie de aproximativ 6 milioane de euro si asigura peste 40 de locuri noi de munca, personal care este recrutat din comunitatea locala. Fabrica are o capacitate de procesare a 15 tone de furaj granulat pe ora si vizeaza in primul rand fermele proprii si ale crescatorilor parteneri. Se intinde pe o suprafata de aproape 2ha si include silozuri de materii prime si materii finite.



Poti fi interesat si de