Auchan vinde active de 635 milioane de euro in Italia pentru a-si finanta expansiunea

Auchan vinde active de 635 milioane de euro in Italia pentru a-si finanta expansiunea


Retailerul francez Auchan vinde un portofoliu de 13 centre comerciale si doua parcuri de retail in Italia, in valoare de 635 milioane de euro, catre fondul de investitii condus de Morgan Stanley SGR, pentru a obtine banii necesari finantarii expansiunii, transmite Reuters.

auchan213rRetailerul francez Auchan vinde un portofoliu de 13 centre comerciale si doua parcuri de retail in Italia, in valoare de 635 milioane de euro, catre fondul de investitii condus de Morgan Stanley SGR, pentru a obtine banii necesari finantarii expansiunii, transmite Reuters.
Suprafata activelor este de aproximativ 200.000 metri patrati si sunt localizate in Torino, Cuneo, Mazzano, Vicenza, Padua, Ancona, Senigallia, Porto S Elpidio, Grottommare, Pescara, Giugliano si Catania, pana acum fiind detinute de Gallerie Commerciali Italia (CGI), o subsidiara a Immochan, divizia imobiliara a Auchan.

Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii, iar Gallerie Commerciali Italia isi va pastra o participatie minoritara in fond, a anuntat vineri compania franceza. Immochan, care deja a vandut anul acesta active de peste 900 milioane de euro, intentioneaza sa cheltuiasca peste doua miliarde de euro in urmatorii trei ani pentru a-si accelera dezvoltarea. Grupul Auchan a anuntat in decembrie achizitionarea de la Metro a hipermarketurilor Real deschise in patru tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, pentru suma de 1,1 miliarde euro.

Astfel, Auchan va prelua activitatile operationale si activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro in Polonia, Romania, Rusia si Ucraina. Al 12-lea grup de distributie din lume, Auchan este prezent in 12 tari si are 269.000 colaboratori. Compania este organizata in cinci mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate si 23 in mandate de gestiune, asociate si in franciza), supermarketuri (767 integrate si 1.665 in franciza sau asociate), divizia imobiliara (Immochan), banca (Oney Banca Accord) si e-commerce, carora li se adauga alte activitati si directii de crestere.



Poti fi interesat si de