'Ziua Portilor deschise la MADR'


O expozitie de produse agroalimentare cu vanzare in curtea Ministerul Agriculturii si 'Ziua Portilor deschise la MADR' sunt doua evenimente organizate, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiala a Alimentatiei (ZMA). Aceasta zi este sarbatorita in fiecare an, in toata lumea, pe data de 16 octombrie, marcand si celebrarea infiintarii in 1945 a Organizatiei Mondiale pentru Alimentatie si Agricultura, structura ce apartine de ONU. De asemenea, aceasta zi are scopul de a sensibiliza opinia publica internationala asupra problemei foametei si a malnutritiei in lume si are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cat mai multor persoane.

madrfdsO expozitie de produse agroalimentare cu vanzare in curtea Ministerul Agriculturii si 'Ziua Portilor deschise la MADR' sunt doua evenimente organizate, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiala a Alimentatiei (ZMA). Aceasta zi este sarbatorita in fiecare an, in toata lumea, pe data de 16 octombrie, marcand si celebrarea infiintarii in 1945 a Organizatiei Mondiale pentru Alimentatie si Agricultura, structura ce apartine de ONU. De asemenea, aceasta zi are scopul de a sensibiliza opinia publica internationala asupra problemei foametei si a malnutritiei in lume si are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cat mai multor persoane.

Din anul 1981, aceasta zi a adoptat o tema diferita in fiecare an, pentru a evidentia zonele agriculturii spre care trebuie sa-si directioneze activitatile prioritare. In mod natural, temele anuale se invart in principal in jurul agriculturii, alaturi de educatie si sanatate, deoarece doar prin acordarea unei atentii deosebite acestui domeniu, se va rezolva ceva pe termen lung, in toate colturile lumii.
Tema din acest an, propusa de FAO pentru ZMA 2013 este 'Sisteme alimentare durabile, pentru Securitate Alimentara si Nutritie', iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) sarbatoreste, alaturi de FAO, Ziua Mondiala a Alimentatiei (ZMA) si 'Ziua Portilor deschise la MADR'.

Portile Ministerului Agriculturii se vor 'deschide', oficial, miercuri, 16 octombrie 2013, incepand cu ora 10.00. Cu ocazia celor doua evenimente, ministerul va gazdui, in curtea sa exterioara si o expozitie cu vanzare de produse agroalimentare la care vor participa producatori agricoli din mai multe regiuni ale tarii.



Poti fi interesat si de