Metro vrea sa listeze 25% din actiunile diviziei sale din Rusia

Metro vrea sa listeze 25% din actiunile diviziei sale din Rusia


Grupul german de distributie Metro AG a anuntat ca intentioneaza sa vanda un sfert din actiunile diviziei sale Cash&Carry din Rusia, in cadrul unei oferte publice initiale ce va fi derulata in prima jumatate a acestui an la bursa de la Londra, transmite Reuters.

00000000000000000000000000000000Grupul german de distributie Metro AG a anuntat ca intentioneaza sa vanda un sfert din actiunile diviziei sale Cash&Carry din Rusia, in cadrul unei oferte publice initiale ce va fi derulata in prima jumatate a acestui an la bursa de la Londra, transmite Reuters.

Analistii estimeaza ca valoarea operatiunilor din Rusia ale Metro se situeaza intre 4 si 7,5 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca sumele rezultate de pe urma listarii a 25% din actiuni ar putea sa se ridice la cel putin un miliard de euro.

Metro a precizat ca, vineri, consiliul sau de supervizare si-a dat acordul pentru demararea pregatirilor pentru un IPO, a carui derulare va depinde insa de conditiile de pe piata. 'Ne asteptam ca listarea sa ofere operatiunilor Cash and Carry din Rusia noi oportunitati pentru a-si realiza potentialul de crestere. De asemenea, tranzactia va da grupului Metro o flexibilitate strategica suplimentara pentru investitii', a informat Metro intr-un comunicat de presa. Metro, al patrulea grup de distributie din Europa, are peste 700 de magazine Cash & Carry in 29 de tari iar divizia din Rusia este responsabila pentru aproape jumatate din vanzarile grupului. Grupul Metro a intrat pe piata din Rusia in anul 2001, iar in prezent Rusia este a treia mare piata pentru operatiunile Cash & Carry ale Metro, dupa Germania si Franta, cu vanzari de 4,1 miliarde de euro in 2012.

Metro are aproximativ 70 de magazine Cash & Carry engros in Rusia, iar principalii rivali ai grupului german pe piata din Rusia sunt X5, Magnit si grupul francez Auchan.
Metro Group este una dintre cele mai mari si mai extinse companii de retail din lume. METRO Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 32 de magazine in 24 de orase.



Poti fi interesat si de