PROFI Rom Food nu vinde lantul de magazine


Compania PROFI Rom Food dezminte informatiile aparute in presa privind o posibila vanzare a lantului de retail, reprezentantii firmei precizand, intr-un comunicat remis Agerpres, ca lantul de magazine din Romania nu este in momentul de fata de vanzare.

2profiCompania PROFI Rom Food dezminte informatiile aparute in presa privind o posibila vanzare a lantului de retail, reprezentantii firmei precizand, intr-un comunicat remis Agerpres, ca lantul de magazine din Romania nu este in momentul de fata de vanzare.
'Cu tot respectul pentru libertatea presei, trebuie sa infirmam informatia inselatoare conform careia s-ar purta discutii in vederea achizitionarii retelei PROFI de catre puternicul grup polonez Biedronka', se arata in comunicat.

Directorul general al PROFI Rom Food, Pawel Musial, da asigurari ca nu se poarta astfel de discutii nici cu Biedronka si nici cu vreun alt cumparator potential.

'Inteleg ca vanzarea PROFI poate fi o tema interesanta pentru presa, dar va asigur in termenii cei mai categorici ca nu se poarta astfel de discutii nici cu Biedronka, si nici cu vreun alt cumparator potential. Acelasi ziar afirma ca in urma cu un an s-au mai purtat astfel de discutii cu aceeasi retea poloneza, dar va spun cat se poate de clar ca nu au avut loc astfel de discutii', explica Pawel Musial.

Enterprise Investors (EI) detine PROFI in proportie de 100% si, in ce priveste aceasta retea fondul nu merge pe principiul cumpara repede, vinde repede. Reteaua va ramane pentru mult timp in portofoliul sau deoarece EI nu doreste sa vanda o afacere care are o crestere rapida si este profitabila.

Pana in prezent nu s-au facut niciun fel de pregatiri pentru a vinde compania intr-o perioada de timp previzibila, precizeaza comunicatul. PROFI a inaugurat, in 2013, 65 de magazine, devenind a doua cea mai mare retea din Romania, cu 207 magazine si peste 5.000 de angajati. Planurile pentru acest an vizeaza mentinerea unui ritm de crestere asemanator cu cel de anul trecut.



Poti fi interesat si de