Camioane cu carne, intoarse din drum


Mai multe firme cu activitate in avicultura au apelat la sprijinul autoritatilor pentru a reusi sa aprovizioneze cu furaje unitatile de productie, dar si pentru a transporta puii aflati pe drum catre unitatile de sacrificare, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.

inzapadaMai multe firme cu activitate in avicultura au apelat la sprijinul autoritatilor pentru a reusi sa aprovizioneze cu furaje unitatile de productie, dar si pentru a transporta puii aflati pe drum catre unitatile de sacrificare, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.
De asemenea, au existat si cazuri in care mai multe camioane care aprovizionau magazinele cu carne au fost intoarse din drum, cum este cazul unei companii din judetul Alba.

Ninsorile au afectat activitatea si in avicultura. Am apelat la spijinul Comandamentelor de iarna pentru a ne ajuta in cateva situatii. Este vorba de un transport de pui vii de la la Oradea in Prahova, dar si de un altul cu furaje din Buzau in judetele limitrofe, a declarat Van.

Nu au fost insa singurele situatii de acest fel. Probleme au fost semnalate si la un transport de pui din Bulgaria catre o ferma din Calarasi sau de la Urziceni la Braila, unde puii urmau sa fie sacrificati.

Presedintele UCPR sustine ca este greu de cuantificat pagubele produse de ninsori, precizand ca avicultorii erau pregatiti din timp pentru astfel de situatii. Acum doi ani, de exemplu, vremea a fost chiar mai rea, spune Van.

In ce piveste sectorul de crestere a porcilor, problemele tin in principal de asigurarea transporturilor de furaje sau porcilor vii, care se desfasoara cu dificultate in aceasta perioada a anului, sustine Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania. Autoritatile au anuntat Cod rosu pentru urmatoarele zile in judetele Vrancea si Braila, zone unde se afla cateva unitati mari de crestere a porcilor, a caror activitate va fi mai mult ca sigur afectata.



Poti fi interesat si de