Carrefour va majora investitiile dupa ce in 2013 profitul a crescut

Carrefour va majora investitiile dupa ce in 2013 profitul a crescut


Grupul francez Carrefour, al doilea mare grup mondial de distributie, a anuntat o crestere peste asteptari a profitului operational in 2013, in conditiile in care masurile de relansare a operatiunilor din Franta au inceput sa dea rezultate, transmite Reuters.

carrefourGrupul francez Carrefour, al doilea mare grup mondial de distributie, a anuntat o crestere peste asteptari a profitului operational in 2013, in conditiile in care masurile de relansare a operatiunilor din Franta au inceput sa dea rezultate, transmite Reuters.
Carrefour a precizat ca anul trecut profitul sau operational a inregistrat o crestere de 5,3%, pana la 2,238 miliarde de euro, gratie imbunatatirii profitabilitatii operatiunilor din Franta dar si cresterilor robuste inregistrate in America Latina. Analistii intervievati de Reuters se asteptau la un profit operational de 2,224 miliarde de euro. In aceste conditii, compania a anuntat ca a decis sa majoreze dividendele pana la 0,62 euro pe actiune de la 0,58 euro pe actiune in 2012.

'Majorarea dividendelor reflecta rezultatele puternice pe care Carrefour le-a inregistrat in 2013 gratie executarii cu succes a planului sau de actiune in Franta si a strategiei sale multi-format pe fondul unui mediu economic dificil', a declarat directorul financiar de la Carrefour, Pierre-Jean Sivignon.

Carrefour a mai anuntat ca in acest an va investi intre 2,4 si 2,5 miliarde de euro pentru a renova si extinde magazinele, in crestere fata de 2,2 miliarde de euro in 2013. Pierre-Jean Sivignon a precizat ca Carrefour va continua sa-si modernizeze magazinele din Franta, Brazilia, Italia si Spania precum si sa-si extinda reteaua de magazine din China si Brazilia.

Cu peste 9.900 de magazine in 33 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. In Romania, Grupul Carrefour numara 139 de magazine, dintre care 24 de hipermarketuri 'Carrefour', 72 supermarketuri 'Market' si 42 magazine de proximitate 'Express'.



Poti fi interesat si de