Metro va continua sa investeasca in Rusia


Grupul german de distributie Metro AG are de gand sa continue sa investeasca in Rusia, in pofida crizei din Ucraina, atata timp cat sanctiunile avute in vedere de G7 nu influenteaza fluxurile comerciale, a declarat directorul grupului Metro, Olaf Koch, transmite Reuters.

metGrupul german de distributie Metro AG are de gand sa continue sa investeasca in Rusia, in pofida crizei din Ucraina, atata timp cat sanctiunile avute in vedere de G7 nu influenteaza fluxurile comerciale, a declarat directorul grupului Metro, Olaf Koch, transmite Reuters.
Metro are aproximativ 70 de magazine Cash & Carry engros in Rusia, fiind al patrulea retailer de pe piata din Rusia dupa X5, Magnit si grupul francez Auchan. In 2013 operatiunile din Rusia au fost responsabile pentru un sfert din profitul operational al grupului si au inregistrat vanzari de aproximativ cinci miliarde de dolari, sau 9% din totalul Metro.

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat Moscova ca anexarea Crimeei de catre Rusia ar putea conduce la impunerea de sanctiuni economice, ceea ce a determinat principala organizatie a oamenilor de afaceri germani sa vorbeasca de pierderi catastrofale pentru cele peste 6.000 de companii germane care fac afaceri cu Rusia. Deocamdata SUA SI UE au decis inghetarea unor active si interdictii de calatorie pentru mai multi oficiali rusi.

Directorul grupului Metro, Olaf Koch, a subliniat ca Rusia si Ucraina sunt in continuare piete promitatoare pentru Metro. 'Atat timp cat sanctiunile impotriva Rusiei nu influenteaza schimburile comerciale nu ar trebui sa aiba un impact asupra afacerilor noastre', a apreciat Olaf Koch.

Recent Metro a fost nevoit sa amane listarea unui pachet de 25% din actiunile diviziei sale Cash&Carry din Rusia, in cadrul unei oferte publice initiale ce urma sa se deruleze in prima jumatate a acestui an la bursa de la Londra. Fara banii ce urmau sa fie generati de aceasta listare, Olaf Koch a spus ca Metro are suficiente fonduri pentru a continuarea extinderea pe piata din Rusia in 2014 si 2015 insa va fi nevoit sa caute noi surse de finantare pentru noi investitii dupa 2015. 'Urmatoarele saptamani vor fi decisive pentru intrebarea daca va avea loc un IPO', a spus Koch. 'Importanta strategica si atractivitatea economica a tranzactie exista in continuare in opinia noastra. Insa fara un mediu stabil o tranzactie nu este rezonabila', a adaugat Koch.

Metro Group este una dintre cele mai mari si mai extinse companii de retail din lume. METRO Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 32 de magazine in 24 de orase.



Poti fi interesat si de