Comerciant amendat cu 326.000 lei, dupa ce a comercializat carne de miel cu par si blana

Comerciant amendat cu 326.000 lei, dupa ce a comercializat carne de miel cu par si blana


Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au amendat un operator economic cu suma de 326.000 de lei, dupa ce,in urma unui control efectuatin magazinele din tara ale acestuia, au gasit carne de miel cu urme de fecale, par si blana.

fecInspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au amendat un operator economic cu suma de 326.000 de lei, dupa ce,in urma unui control efectuatin magazinele din tara ale acestuia, au gasit carne de miel cu urme de fecale, par si blana.
Potrivit unui comunicat al institutiei, ANPC a desfasurat un control la nivel national referitor la respectarea prevederilor legale la produse din carne de mielin toata tara. Controlul s-a desfasurat in toate magazinele din tara ale unui operator economic. Principalele deficiente constatate in urma acestui control au fost: carne cu modificari organoleptice (miros, culoare), urme de fecale, par, blana, miros nespecific de produs alterat.

Potrivit Agerpres, masurile dispuse de inspectorii ANPC au vizat oprirea definitiva de la comercializare a 2.262,23 kilograme de carne de miel si retragerea voluntara de catre operatorul economic a unei cantitati de 613 kilograme de carne. De asemenea, au fost aplicate sanctiuni contraventionalein valoare de 326.000 de lei. ANPC precizeaza ca actiunea de control a fost desfasurata si la producator, unde insa nu s-au gasit produse din acest lot.

"Mentionam ca producatorul a furnizat produsul doar respectivului lant de magazine. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor verifica permanent piata, astfelincat sanatatea
consumatorilor sa nu fie pusain pericol", se spunein comunicatul ANPC.



Poti fi interesat si de