Lidl a inchis un magazin din Drobeta-Turnu Severin

Lidl a inchis un magazin din Drobeta-Turnu Severin


Retailerul german Lidl a inchis unul dintre cele trei magazine ale sale din Drobeta-Turnu Severin. Motivul inchiderii? Lidl optimizeaza permanent portofoliul de magazine si depozite, din punct de vedere al rentabilitatii acestora", a anuntat managementul Lidl Discount SRL, intr-un comunicat.

lidlRetailerul german Lidl a inchis unul dintre cele trei magazine ale sale din Drobeta-Turnu Severin. Motivul inchiderii? Lidl optimizeaza permanent portofoliul de magazine si depozite, din punct de vedere al rentabilitatii acestora", a anuntat managementul Lidl Discount SRL, intr-un comunicat.
"Fiind construit pe un teren inchiriat, magazinul Lidl a apartinut initial lantului de magazine Plus. Din cauza faptului ca acesta a devenit neconform standardelor Lidl si in acelasi timp neprofitabil, a fost luata decizia inchiderii lui. Tuturor angajatilor acestui magazin le-au fost oferite solutii alternative pentru a ramane in continuare in cadrul companiei", precizeaza comunicatul.

Analiza privind optimizarea afacerii presupune atat cumpararea unor terenuri in locatii strategice, pe care sunt construite magazinele sau depozitele Lidl, renovarea unor locatii strategice, cat si renuntarea la un magazin neprofitabil, amplasat pe un teren a carui chirie era mult prea mare, precizeaza reprezentantii companiei.

Potrivit Agerpres, Lidl continua planurile de extindere in Romania in orase medii si mari, cu peste 30.000 de locuitori, si intentioneaza sa deschida, pana la finalul anului, un numar de pana la 15 noi magazine. Totodata, Lidl a achizitionat terenul pe care este construit Sediul Regional Nedelea din judetul Prahova. Retailerul german Lidl a preluat, in 2010, reteaua de magazine de tip discount Plus.



Poti fi interesat si de