Profi a inregistrat afaceri de aproape 1,5 miliarde de lei, in 2013, in crestere cu 26%

Profi a inregistrat afaceri de aproape 1,5 miliarde de lei, in 2013, in crestere cu 26%


Profi a obtinut, la sfarsitul lui 2013, un profit operational inainte de amortizare mai mare cu 49% fata de cel raportat in anul precedent si o cifra de afaceri neta de 1,456 miliarde de lei, in crestere cu 26%, a informat compania, duminica.

profi logo1Profi a obtinut, la sfarsitul lui 2013, un profit operational inainte de amortizare mai mare cu 49% fata de cel raportat in anul precedent si o cifra de afaceri neta de 1,456 miliarde de lei, in crestere cu 26%, a informat compania, duminica.


"Si profitul nostru operational inainte de amortizare a crescut cu 49% fata de 2012, chiar daca mediul economic din Romania este foarte dificil. Faptul nu este surprinzator, deoarece conducerea Profi se concentreaza permanent pe imbunatatirea proceselor operationale si eficientizarea retelei, ceea ce acum se vede in indicatori de profitabilitate foarte buni", a declarat directorul financiar al magazinelor Profi, Dumitru Dragomir.

2013 este cel de-al patrulea an consecutiv in care Profi a inregistrat crestere, rezultatul datorandu-se atat permanentei extinderi a retelei, cat si cresterii volumului de vanzari la magazinele deja existente.
Planificarea atenta a resurselor companiei a reprezentat, de asemenea, unul dintre elementele cheie care au stat la baza acestui succes, potrivit companiei.

Anul trecut, Profi a inaugurat 63 de magazine si planuieste pentru acest an sa deschida cel putin tot atatea, continuand extinderea agresiva a retelei, astfel incat sa duca magazinele inca si mai aproape de consumator, oferindu-i conditii pentru un consum modern si civilizat.

2013 a fost anul cand s-a investit considerabil in sisteme de automatizare si in cresterea nivelului de servicii oferite consumatorilor. In acest sens, la Ploiesti, s-a deschis un al doilea centru logistic pentru imbunatatirea rutelor de aprovizionare din sudul si estul tarii, langa Bucuresti a fost inaugurata o platforma de legume si fructe pentru a furniza magazinelor din zona produse de cea mai buna calitate, iar vechiul sistem de case de marcat a fost inlocuit cu unul nou, mai competitiv, proces inceput in 2012.

Una dintre tintele pe care Profi si le-a propus si le-a atins a fost diminuarea pierderilor de stocuri de marfa (perisabilitati si lipsuri din gestiune) prin implementarea unui sistem de monitorizare centralizat, care a dus la imbunatatirea controlului in reteaua de magazine si la reducerea cheltuielilor de securitate.

Pentru a mari productivitatea magazinelor si a face mai placuta experienta cumparaturilor, Profi si-a reorganizat magazinele din toata tara prin intermediul unui sistem integrat de planograme menit sa optimizeze fluxul de stocuri din magazine si sa asigure cresterea disponibilitatii produselor la raft.

Pentru prima oara, in 2013 retailul modern l-a depasit pe cel traditional, iar prin practicarea comertului integral fiscalizat Profi a adus o contributie considerabila la fondurile de pensii, asigurari sociale si infrastructura, mai precis la imbunatatirea calitatii vietii in general.

Cu peste 5.500 de angajati in prezent si 6.000 prognozati pentru sfarsitului anului, avand in operare astazi 228 de magazine in 116 localitati, Profi este al doilea mare retailer din Romania.



Poti fi interesat si de