Vanzarile Delhaize au crescut peste asteptari in SUA

Vanzarile Delhaize au crescut peste asteptari in SUA


Grupul belgian de distributie Delhaize, care detine in Romania reteaua de supermarketuri Mega Image, a raportat joi vanzari peste asteptari in SUA, pagube in Serbia si scaderea cotei de piata in Belgia, transmite Reuters, citat de Agerpres.

delhaize111Grupul belgian de distributie Delhaize, care detine in Romania reteaua de supermarketuri Mega Image, a raportat joi vanzari peste asteptari in SUA, pagube in Serbia si scaderea cotei de piata in Belgia, transmite Reuters, citat de Agerpres.


Vanzarile la magazinele deschise de peste un an in SUA, unde grupul realizeaza 60% din castiguri, au crescut cu 3,3% in trimestrul doi din 2014, depasind estimarile analistilor, care se asteptau la un avans de 2,5%. In SUA, Delhaize opereaza retelele de supermarketuri Food Lion si Hannaford.

La nivelul grupului, profitul operational a scazut cu 11% in perioada aprilie-iunie 2014, la 178 milioane de euro (238,2 milioane de dolari), in timp ce analistii prognozau 169 milioane de euro.

Delhaize a reafirmat ca in 2014 intentioneaza sa faca cheltuieli de capital de 625 milioane de euro si are ca obiectiv deschiderea a 180 de noi magazine.

In Belgia, unde Delhaize concureaza cu Ahold, Colruyt, Carrefour, Aldi si Lidl, vanzarile la magazinele deschise de peste un an au scazut cu 1,2% iar cota de piata s-a redus.

Delhaize a inregistrat costuri de 150 milioane de euro la operatiunile din Serbia, din cauza continuarii declinului vanzarilor si a scaderii increderii consumatorilor.
In iunie, Delhaize a anuntat un plan de restructurare care ar putea sa se concretizeze prin concedierea colectiva a 2.500 de angajati si inchiderea unui numar de 14 magazine nerentabile din Belgia.

Grupul a explicat ca in raport cu principalii sai competitori (Carrefour, Colruyt, Aldi si Lidl) subsidiara Delhaize Belgique se confrunta cu un handicap in materie de costuri structurale legate de conditiile de munca si remuneratie, estimand ca diferenta de costuri este una cuprinsa intre 15% si 30%.

De asemenea, Delhaize a informat ca vrea sa-si intareasca pozitia pe piata din Belgia prin investitii de 450 milioane de euro pentru formarea de personal, logistica si e-commerce.

La sfarsitul anului trecut, Delhaize avea aproximativ 3.500 de magazine la nivel global. In Romania, Delhaize Group este prezent prin lantul de supermarketuri Mega Image, cu o retea ce cuprinde 271 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (160), Shop&Go (110) si AB Cool Food (1). Mega Image este cele mai mare lant de supermarketuri din Romania.



Poti fi interesat si de