Consiliul Concurentei a autorizat preluarea magazinelor Angst

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea magazinelor Angst


Mega Image anunta ca preluarea a 19 magazine operate de reteaua Angst a fost autorizata de catre Consiliul Concurentei.

mega-image-angst1Mega Image anunta ca preluarea a 19 magazine operate de reteaua Angst a fost autorizata de catre Consiliul Concurentei.


Ne bucuram ca am obtinut aprobarea pentru cea mai mare parte dintre magazinele analizate de catre Consiliul Concurentei, fapt ce confirma relevanta deciziei noastre de a participa la aceasta preluare. In tot acest proces, ne-am confirmat angajamentul prin raspunsurile date tuturor solicitarilor Consiliului Concurentei, furnizand informatii detaliate necesare analizarii operatiunii de concentrare economica. In urma analizei, Consiliul Concurentei a aprobat preluarea de catre Mega Image a activitatii unui numar de 19 magazine Angst din Bucuresti, Otopeni si Buftea, in conditiile si termenele stabilite in acord cu autoritatea de concurenta.

Mega Image a formulat in privinta a doua dintre magazinele achizitionate angajamente structurale, care vor fi respectate intocmai, conform hotararii Consiliului. Consideram ca decizia Consiliului Concurentei vine sa confirme faptul ca, asa cum am mai precizat, Mega Image nu detine o pozitie dominanta pe piata de retail din Bucuresti, piata care se dovedeste a fi una echilibrata si favorabila liberei concurente, declara Xavier Piesvaux, director general al Mega Image Romania.

In continuare, avand in vedere si angajamentul conducerii companiei Angst - prin dl Sorin Minea - de a-si concentra activitatea viitoare in special in domeniul productiei, care a consacrat brandul Angst, Mega Image va derula un parteneriat si in plan comercial, in special pentru desfacerea produselor din carne. Prin urmare, clientii Mega Image vor regasi produsele Angst in raioane specializate in magazine din cadrul retelei Mega Image.

Cele 19 magazine Angst pe care le-am integrat in reteaua noastra de magazine vor fi adaptate la formatul si standardele magazinelor Mega Image si Shop&Go. Astfel, in saptamanile ce urmeaza, fiecare magazin Angst va trece printr-un proces de transformare, ceea ce va oferi in final consumatorilor nostri din Bucuresti, Otopeni si Buftea o gama variata de produse de calitate, la un pret competitiv si servicii la cele mai avansate standarde, adauga Xavier Piesvaux.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 364 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (177), Shop&Go (185), AB COOL FOOD (1), Mega Drive (1). Mega Image isi propune sa ofere consumatorilor, in fiecare zi, servicii de calitate si o gama de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile. Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer international infiintat in 1867 in Belgia ce opereaza in prezent pe trei continente.



Poti fi interesat si de